Moim zdaniem to nic nie da. To browary muszą zrozumieć gdzie ich miejsce i pracować nad tym, by było im lepiej.
Upadające Browary / sytuacja niezależnych browarów w Polsce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekJAckson mógłby taką sondę zrobić. Dowiemy się, jakie nastroje wśród nas panują.
Wiadomość o Reginie bardzo niedobra. Nic więcej na ten temat dziś nie napiszę, bo cisną mi się na klawiaturę ciężkie bluzgi.MM961
4:-)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solozzoPonoć Gościszewo też dyszy. W przypadku radykalnje podwyższki akcyzy, ma zwinąć manatki.
Na browary "czyhają" inne niebezpieczeństwa: wzrost cen surowców, wzrost cen nosników energii i wzrost kosztów pracy.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekZastanawiacie się, czy uda nam się w końcu powołać organizację, która będzie wspierała piwa z regionalnych browarów, oraz je same? JAckson mógłby taką sondę zrobić. Dowiemy się, jakie nastroje wśród nas panują.Last edited by Marusia; 2006-12-16, 10:45.Comment
-
Jackson i baklazanek jakiś czas temu Krzysiu a następnie ja chcieliśmy coś podobnego stworzyć (czytaj tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=37497 ). niestety jak się później okazało wiecej było przeciwników niż zwoleników tego pomysłuLast edited by abernacka; 2006-12-16, 10:57.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83że skoro byli chętni na kupno Kujawiaka to znajdą się chętni na kupno ReginyPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CooperPodejrzewam ze raczej chodzi Ci o kupno marek piw a nie samych browarów.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CooperPrzecież np Zduńska Wola - o ile wiem - kupiła kiedyś markę jakiegoś piwa ze śp Krotoszyna a teraz chyba też częstochowskiego Kmicica.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
aha - pozwoliłem sobie na wydzielenie postów stowarzyszeniowych do wskazanego przez Abernackiego tematu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
No cudownie po prostu. Uwielbiam Red House'a z Reginy, a tu taki mykSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Udział piw regionalnych w ofercie hipermarketów i różnych sklepów np w stolicy się powiększa, więc szkoda, że są takie wiadomości, że Regina już nie istnieje, a i Lwówek ma problemy. Lwówek zresztą kupowałem dwa dni temu w stolicy w sklepie spożywczym, którego nawet nie można nazwać hipermarketem. A nie był to sklep specjalistyczny jak Jola czy Gambrynus. Rosną koszty prowadzenia działalności, a z tym sobie o wiele lepiej radzą koncerny niż małe, regionalne browary.Comment
Comment