Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
Upadające Browary / sytuacja niezależnych browarów w Polsce
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandalPrzed dosłownie chwilą rozmawiałem telefonicznie z szefem browaru, m.in. także o tej wiadomości co do likwidacji browaru. Są to jakieś bzdury, gazeta napisała nieprawde. Zresztą takie plotki o żninskim browarze pojawiaja się co jakis czas. Ciekawe kto ma w tym interes. Teraz jeszcze tylko poprawa jakości i będzie sie można cieszyć!
Mimo to - browar w osobie dyrektora miał szansę wypowiedzieć się na temat plotek o zamknięciu zakładu. Nie skorzystał, więc jego strata. Ja rozumiem, że to mała firma ale jakieś podstawy PR człowiek powinien mieć. Nie ma, więc traci (on i firma) poprzez takie zachowanie...
Co więcej zasadniczo gazeta jest "kryta" - mieli swoje informacje, starali się potwierdzać. Tylko brak dobrej woli kierownictwa Żnina spowodował, że się nie udało. A więc i prawa do sprostowania tu nie widzę (nie licząc wiader wody wlewanych do kadzi, na co zapewne dziennikarz nie ma dowodów ). Co najwyżej wyjaśnienie, bądź tzw. "śladem naszych publikacji"...*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Żnin działa dalej! Z tym, że na zasadach, o których wspomniałem w wiadomościach. Po prostu gazeta i browar hmmm pisząc delikatnie, nie przyjaźnią się.
Co do Lwówka, to informacje są zebrane i ukażą się w przyszłym tygodniu. Teraz mogę napisać, że Browar Śląski ma dłuższą przerwę w produkcji piwa. Ale ciągle pozostaje żywy i tak ma być nadal.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekPo prostu gazeta i browar hmmm pisząc delikatnie, nie przyjaźnią się.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Byłem dziś w Konstancinie, browar ma się dobrze, nawet warzy juz dwa kolejne nowe piwaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekBardzo dużo. I ograniczę się tylko do tego, bo reszty można się domyśleć.*****************************
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommiJak widzę, spiskowa teoria dziejów określająca rolę mediów w naszym życiu, dotarła i na forum browar.biz...
Dla mnie to skutek uboczny wolności prasy...Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
przypominam że to wątek o sytuacji browarów a nie roli mass-mediów w kształtowaniu obrazu rzeczywistości i proponuje skończyć dyskusje; czas pokaże kto miał racje - prasa czy dyrektor
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofDla mnie to skutek uboczny wolności prasy...
Więc dlaczego (i do kogo) ma dziś pretensje i snuje spiskową teorię dziejów?*****************************
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommiPoniekąd masz rację. Ale dodałbym do tego jeszcze jedną rzecz - nieumiejętność poruszania się w środowisku medialnym. Bo powtarzam - dziennikarz "Pałuk" wyraźnie napisał, że szef browaru nie chciał wypowiedzieć się na temat domniemanego zaprzestania produkcji. Szansę miał, nie skorzystał z niej. Gdyby skorzystał, może tego tekstu by nie było...
Więc dlaczego (i do kogo) ma dziś pretensje i snuje spiskową teorię dziejów?
Pozyjemy zobaczymy.... Jeżeli Żnin przeżyje to ok. Czasem ludzie mają powody, żeby wstrzymać się od wypowiedzi, gdyż np. kilka następnych dni przyniesie poprawę sytuacji w firmie. W takich małych zakładach są problemy z płatnoscią akcyzy i ow dyrektor czeka na pieniązki żeby ją zapłacić i nie zadrażniać sytuacji... Róznie to bywa...Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi... Więc dlaczego (i do kogo) ma dziś pretensje i snuje spiskową teorię dziejów?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandalŻeby jeszcze Warszawiacy go pili... Chyba że ci co piją nie wypełniają dziennika Wcale mnie nie zdziwi że nie warzą-już się przyzwyczaiłem, ale długo to nie potrwa, zostało jeszcze tylko kilka małych i będzie spokój wreszcie.
A ostatnio piłem Zdrojowe z beczki-miód w gębie!
Żeby warszawiacy pili.... Żeby jakiś marketingowiec zadbał, żeby go gdziekolwiek mozna było kupić... ja mieszkam w Warszawie od kilkudziesięciu lat i może dlatego, że nie jestem warszawiakiem, kupuję każde unikalne niekoncernowe piwo jakie zobaczę, Konstancina NIE MANic lepszego od Brackiego :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Scriptusja mieszkam w Warszawie od kilkudziesięciu lat i może dlatego, że nie jestem warszawiakiem, kupuję każde unikalne niekoncernowe piwo jakie zobaczę, Konstancina NIE MA
Na Bemowie w Michasiu (ale tylko mocne i super mocne) i koło kina Ochota, przy ul. Winnickiej.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment