Małe browary chyba zabija coraz większy fiskalizm i biurokracja. Z tym radzą sobie dużo lepiej koncerny. Dla mnie przykre było przebranżowienie się Reginy z produkcji piwa na produkcję mięsa, ktoś już chyba miał dość tej biurokracji, składów celnych, akcyz itp. Ostatnio tydzień temu kupiłem z Reginy zgrzewkę piwa niepasteryzowanego, było wyśmienite. Wydawałoby się, że prościej i lepiej jest produkować piwo niż mięso, ale w socjaliźmie jest wszystko na odwrót w zależności na co władza stawia i na co stosuje większe dopłaty i ulgi w ramach "słusznej sprawy" i "interesu społecznego".
Upadające Browary / sytuacja niezależnych browarów w Polsce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommiMylisz pojecia Krzysiu. Dziennikarz nie ma obowiazku autoryzacji, bo to prawo rozmowcy. I jesli rozmowca sobie takowej zazyczy, dziennikarz ma obowiazek jej dokonac...Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuPotrafisz wskazać mi stosowny artykuł odpowiedniej ustawy? Tak numeru i tytułu?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuA zauważyliście w tym art. 14, p.2 kwestię "...cytowanej dosłownie..."? Prosta sprawa - jak dziennikarz nie "cytuje dosłownie", nic nie musi autoryzować.
Mało sprytne z waszej strony, wysilcie się trochę.
A jako NIEOMYLNY, zadaj sobie pytanie, czy można cytować kogoś NIEdosłownie...
Zamiast próśb o "wysilanie się", zasiądź może do lektury ustawy i orzecznictwa - oszczędzimy zaśmiecania tego wątku.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikByłem dziś w Konstancinie, browar ma się dobrze, nawet warzy juz dwa kolejne nowe piwaJeżeli browar zaoferował wyprzedaż swojego parku maszyn innym browarom. Na razie działa, ale jak długo tego na razie nikt nie wie. Może rok, może miesiąc a może...
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekŻnin działa dalej! Z tym, że na zasadach, o których wspomniałem w wiadomościach. Po prostu gazeta i browar hmmm pisząc delikatnie, nie przyjaźnią się.
(...)Robotnicy są w trakcie demontażu urządzeń. Nastroje w załodze są przygnębiającę. Z ich słów wynikało, że szybciej doczekamy się żnińskiej oranżadki niż piwa
.
Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2007-03-25, 16:04.Comment
-
Jest jeszcze jeden news, którego aż się boję napisać. Tą wiadomość otrzymałem z dwóch różnych źródeł branżowych, więc coś w tym musi być. Pewien browar właśnie przestawia się na produkcje wina. Może ktoś z was, o jakim browarze pisze?
Ps. Dla ułatwienia napiszę, ze nie jest to żaden browar z aktualnie typowanych do zamknięcia.Comment
-
Wiesz co Marcin, po cholerę sobie tę wycieczkę robiliście, mogliśmy jeszcze pożyć w błogiej nieświadomości, a tu takie hiobowe wieściComment
-
Na pocieszenie napiszę, że Łask ma się dobrze, Zodiak wyśmienicie a Fortuna przymierza się nowego piwa. Będzie to coś bardzo słodkiego. MniamComment
-
Acha. Bartek zmienia swoja recepturę piwa. Mniejszy baling ze słabszą goryczką. Tyle wiem. Za tydzień rozlew do kegów.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaJest jeszcze jeden news, którego aż się boję napisać. Tą wiadomość otrzymałem z dwóch różnych źródeł branżowych, więc coś w tym musi być. Pewien browar właśnie przestawia się na produkcje wina. Może ktoś z was, o jakim browarze pisze?
Ps. Dla ułatwienia napiszę, ze nie jest to żaden browar z aktualnie typowanych do zamknięcia.
Tak przy okazji, czy to będzie wino gronowe czy pospolite mózgotrzepy.
A najlepiej by było jakbyś napisał o który browar chodzi. Skoro powiedziało się A, trzeba powiedzieć B.Comment