Jabłonowo, a w zasadzie Obory są ode mnie, czyli z peryferyjnego wobec City Natolina w prostej linii ponad 15km Tarczyn jeszcze dalej. Trudno tutaj mówić o warszawskim, czy też, uogólniając, stołecznym charakterze tych browarów. Konstancin był jednak nieco bliżej, choć i o jego stołeczności można dyskutować
Upadające Browary / sytuacja niezależnych browarów w Polsce
Collapse
X
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziJabłonowo, a w zasadzie OboryJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziHem? W Oborach jest (jeszcze) Konstancin. Licząc od Chmielarni Jabłonowo jest ciut bliżej niż KonstancinRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pojawiło się info, że regionalny z okolic Częstochowy jest na sprzedaż. Zapewne chodzi o Wąsosz.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziArtezan chyba teraz będzie najbliżej Faktem jest, ze Berlin, Praga , Kijów czy Moskwa swoje browary przemysłowe mają. Nie wiem co z Mińskiem i czy aby Bratysława nie ma tylko restauracyjnych? No ale Białoruś to szczyt piwowarstwa raczej nie jest.
W Bratysławie jest 5 mikrusów, przemysłowy Stein już dawno zamkniety.
Comment
-
-
No to faktycznie wygląda to u nas słabo. O Wilno nie pytam bo też pewnie nas prześcigają. Narazie jesteśmy na etapie zapełnienia miast wojewódzkich przynajmniej jednym minibrowarem, mam nadzieję, że z czasem będzie się sytuacja tylko polepszać.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pan_czarny Wyświetlenie odpowiedzimozna adresy tych mini? bywam czesto, ale dotad nie trafilem :/
Ja przed wyjazdem do Wilna parę adresów znalazłem właśnie tu.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Comment