BROK znalazł nowego inwestora strategicznego.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Jest to możliwe, jeśli z miejsca wprowadzili cięcia kosztów (krótsze leżakowanie, tańsze surowce, high gravity brewing itd.)

Choć Strzelec i tak nigdy nie powalał na kolana smakiem, oprócz portera.
    Last edited by żąleną; 2006-02-01, 23:50.

Comment

• Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx
      Bez przesady. Jak jest to koncern to piwa stały się nagle niepijalne ??Na tle piw koncernowych to nie jest już obsesja tylko powoli jakaś forumowa choroba.
      A piłeś wszystkie tak jak my w Krakowie jeden po drugim?

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• dryx
        † 1966-2017 Piwosz w Raju
        • 2002.04
        • 1735

W Krakowie nie piłem ,ale piłem w listopadzie/grudniu w Cieszynie Rybnicki Full oraz Pilsa.
        Są to te same piwa. No chyba , że ktoś na siłę próbuje dorobić jakąś spiskową teorię.

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

i do grudnia były pijalne, teraz nie.

Comment

• tad2x
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2005.06
            • 72

Nie wiem na ile to wszystko aktualne ale...

jestem zainteresowany rozwojem marek regionalnych Pod koniec lat 90. w Gliwicach mozna bylo spokojnie napic sie Broka w pewnej knajpie. Pozniej juz go nie bylo. W necie znalazlem to:

oraz:
            http://www.royalunibrew.com/Default.aspx?ID=272 - w tym serwisie po przejsciu na Brands mozna zobaczyc marki wspierane na rynku polskim.

Comment

• baklazanek
              † 2014 Piwosz w Raju
              • 2001.08
              • 3562

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tad2x
              jestem zainteresowany rozwojem marek regionalnych Pod koniec lat 90. w Gliwicach mozna bylo spokojnie napic sie Broka w pewnej knajpie. Pozniej juz go nie bylo.
              Ależ był

Comment

• e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

Nie znalazłem innego wątku odpowiedniejszego, więc tutaj zmieszczę najnowsze informację na temat Royal Unibrew.
                Pomimo dość powszechnej opinii, że RU przeszacowało inwestycję w Polsce firma dalej zamierza tutaj inwestować. Na pierwszy ogień pójdzie rozszerzenie działalności na produkcję napojów gazowanych. Jest duże prawdopodobieństwo, że przejmie jednego z potentatów na tym rynku np. Hop by zarabiać nie tylko na piwie.
                Definietywnie do zamknięcia idzie rozlewnia Kacice - nie jest już potrzebna, bo w browar jędrzejowski Faxe zamierza wpompować trochę kasy.
                Są duże szanse, by w C.K. Browarze napić się Strzelca zamiast Tyskiego, gdyż Faxe jest poważnie zainteresowana przejęciem wygasającej umowy po KP w tym lokalu.
                c.d.n.
                Last edited by e-prezes; 2006-12-12, 22:19.

Comment

• Shlangbaum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2005.03
                  • 5828

Dawny browar Strzelec delikatnie mówiąc zmienia branżę: http://www.sagittarius-strzelec.com.pl/

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• kalifat
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.10
                    • 1168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                    Dawny browar Strzelec delikatnie mówiąc zmienia branżę: http://www.sagittarius-strzelec.com.pl/
                    Chodzi Ci o Genetykę (Spółka zagwarantowała sobie prawo wyłączności na sprzedaż zarodków bydła mięsnego z Instytutu Zootechniki w Krakowie ) czy o Opakowania?

Swoją drogą strona naprawdę dobra (chodzi mi głównie o zakładkę Komunikaty). Nie dość, że znajdują się tu "świeże" informacje o działalności spółki, to jeszcze można zobaczyć raporty z jej działalności. Nie wiem na ile są one rzetelne, ale raczej są uczciwe.

ps. należy z nich korzystać dopóki nie zrobiono na stronie jeszcze żadnego logowania dla inwestorów
                    bla bla bla

Comment

• strzelczyk76
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2003.11
                      • 823

To było dawno - i nie prawda! Był to kolejny przekręt Brody puszki i genetyka nie wypaliły...

Teraz Sgittarius-Strzelec - to już ADS S.A. (Advanced Distribution Solutions) i planują konsolidację kilku hurtowni napojów wyskokowych + przyczajony jest podobno jakiś inwestor strategiczny...
                      NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

Przetwarzanie...
                      X