BROK znalazł nowego inwestora strategicznego.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • iommi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.07
    • 1522

[QUOTE]cielak napisał(a)
    [B]
    szinet napisał(a)
    Dwa fakty:
    1) Pan Brodowski nie zawsze robi to co mówi, ale...
    ...ale podobno Strzelca mocnego już nie robią (raczej pewne żródło) (...)
    Fakt chyba, bo w rybnickich hurtowniach zostały tylko Mocne z lutową datą przydatności. Z porterami zresztą jest podobnie...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• R_F
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2003.11
      • 159

Jest zima, mniejsza ilośc ludzi w barach, mniejsza sprzedaż, więc ograniczono tylko produkcję mocnego, pozatym na śląsku sprzedaje się jeszcze Rybnicki Strong. Narazie nie słyszałem o zaprzestaniu produkcji żadnego piwa z BP Brok-Strzelec ;-]

Co od Faxe to narazie nie jest to pewne jeszcze, że wejdzie do Strzelca jako inwestor, poczekamy i zobaczymy co będzie w przyszłym miesiącu.

Comment

• Kudłaty
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.09
        • 1972

Mam nadzieję , że Broka nadal będę mógł kupić we Wrocławiu, ostatnio się do niego przywiązałem hehe

Comment

• zgrredek
          Porucznik Browarny Tester
          • 2002.10
          • 315

Widziałem ostatnio w sklepie piwo "Sokół" firmowane przez FAXE. Na puszce jest informacja, że "wyprodukowano w Polsce", ale ani słowa o tym w jakim browarze. No bo chyba nie w biurze w Poznaniu.
          www.collections.pl
          Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

Comment

• kopyr
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika P-Oset
            Widziałem ostatnio w sklepie piwo "Sokół" firmowane przez FAXE. Na puszce jest informacja, że "wyprodukowano w Polsce", ale ani słowa o tym w jakim browarze. No bo chyba nie w biurze w Poznaniu.
            "Sokoła" robią w Van Purze, zresztą jest o tym osobny wątek. Miałem okazję rozmawiać z pracownikiem FAXE i potwierdził, że są prowadzone rozmowy w sprawie przejęcia Broka. W ogóle roztaczał wielkie plany, że chcieliby uszczknąć dla siebie kawałek tortu. I tak ich sztandarowym produktem ma być FAXE Premium (to w białej puszce) ma się również pojawić w zielonej niezwrotnej butelce. W segmencie economy ich hitem ma być "Sokół" (nazwa powstała w wyniku badań) Chcieli piwa, które by się dobrze kojarzyło, ale nie z górami. Na te dwa produkty ma ruszyć intensywna kampania reklamowa. Oprócz tego na polskim rynku mają być obecne jeszcze FAXE Strong 10%, FAXE Amber, FAXE Red (piwo z sokiem, o kolorze czerwonym - jako zaletę podawał fakt, że słodzone cukrem, a nie słodzikami), Red Eric, no i DK Pilsner. Z jego wypowiedzi wynika, że jeśli kupią Broka, to przeniosą "Sokoła" tam, na moje pytanie dlaczego w takim razie wymyślałi Sokoła zamiast wypromować jakieś lokalne piwo stwierdził, że chcieli mieć własne piwo. Obstawiam, że jeśli "Sokół" zrobi karierę to Brokowi może być ciężko, moce produkcyjne pójdą na produkcję wspomnianego a nie na inne piwa. Ale prywatnie nie wróżę temu piwu sukcesów.
            blog.kopyra.com

Comment

• supersklep
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2005.01
              • 982

Wczoraj byl u mnie przedstawiciel Faxe i z duma zakomunikowal ,ze kupili Broka i bedzie teraz Faxe w butelkach w duzo nizszej cenie.Co zostanie z asortymentu Broka ,to zadecyduje "góra"

Comment

• Pogoniarz
                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                • 2003.02
                • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep
                Wczoraj byl u mnie przedstawiciel Faxe i z duma zakomunikowal ,ze kupili Broka i bedzie teraz Faxe w butelkach w duzo nizszej cenie.Co zostanie z asortymentu Broka ,to zadecyduje "góra"
                No ,to można się domyślić.Rybnik ,pewnie zostanie zamknięty na kłódkę,z Jędrzejowem pokombinują jeszcze.W Koszalinie będą warzyć zapewne sztandarowy produkt browaru ,czyli Sambora i może Portera i jak się uda Martina...Obym się mylił

Prawie jak Piwo
                SZCZECIN

Comment

• piecyk_gazowy
                  • 2004.05
                  • 124

komercja wciagnie wszystko a fax 10% to najgorsze mocne piwo jakie pilem polskie tanie mocne robia chyba z lepszej jakosci produktow.
                  !!!! Fuck you prototypy!!!!

Comment

• R_F
                    • 2003.11
                    • 159

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
                    No ,to można się domyślić.Rybnik ,pewnie zostanie zamknięty na kłódkę,z Jędrzejowem pokombinują jeszcze.W Koszalinie będą warzyć zapewne sztandarowy produkt browaru ,czyli Sambora i może Portera i jak się uda Martina...Obym się mylił

Rybnik zostaje z Jędrzejowem i dalej będzie tam robiony, natomiast nazwa Browary Polskie Brok-Strzelec jak i jej piwa przechodzą pod Faxe, ale na oficjalne informacje trzeba czekać do marca.

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

A jak poczyna sobie Faxe na innych rynkach? Zamyka co się da i redukuje ofertę piw?

Comment

• omar
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2004.11
                        • 7

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
                        W Rybniku na miejscu obecnego browaru ma powstać centrum rekreacyjno-usługowe Focus Park. Taką informację znalazłem dziś na stronie internetowej Rybnika http://www.rybnik.com.pl/. Smutna to wiadomość na początku roku. A dla ściemy na murach ś.p. browaru wisi wielki baner z napisem :"Tu remontujemy zabytkowy browar". Coś się szykowało bo z mieszkań sąsiadujących bezpośrednio z browarem pozbyli się najemców i chodziły plotki, że do produkcji browar nie wróci.

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Jak dorosnę, to też będę inwestorem strategicznym!

Comment

• adam363
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2005.02
                            • 30

miejmy nadzieje ze nie bo pracuje w broku

Comment

• adam363
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2005.02
                              • 30

mysle ze pozstanie sambor i martin jakby nie patrzyl mamy 3-4 % rynku

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23928

BROK warzy milion hl rocznie?
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X