W związku z przejęciem spółki Brok-Strzelec ma ulec ponoć zmiana spółki na jakąś angielskojęzyczną. Oczywiście czas pokaże, czy to plotka, czy to będzie prawda
BROK znalazł nowego inwestora strategicznego.
Collapse
X
-
Niepokojące jest też to ,że Faxe kupił około połowę udziałów Perły w LublinieLast edited by supersklep; 2005-05-11, 07:22.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklepNiepokojące jest też to ,że Faxe kupił około połowę udziałów Perły w Lublinie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zibiolotW związku z przejęciem spółki Brok-Strzelec ma ulec ponoć zmiana spółki na jakąś angielskojęzyczną. Oczywiście czas pokaże, czy to plotka, czy to będzie prawda
Zdaje się, że Faxe odkupiło majątek totalnie, między innymi przeniosą swoją siedzibę (z Poznania) do siedziby Strzelca (Kraków).
A sam Strzelec ma zmienić branże, nie wiadomo na jaką. Ile w tym prawdy?Last edited by Freedom; 2005-05-11, 17:12.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika FreedomPodobno Sagittarius-Strzelec. Czyli Strzelec-Strzelec
Zdaje się, że Faxe odkupiło majątek totalnie, między innymi przeniosą swoją siedzibę (z Poznania) do siedziby Strzelca (Kraków).
A sam Strzelec ma zmienić branże, nie wiadomo na jaką. Ile w tym prawdy?
Natomiast Danish Brewery Group, zmieniła nazwę na Royal Unibrew A/S
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuBrok - Strzelec zmienia branżę na wody mineralne. Piszą o tym we wszystkich gazetach giełdowych. O zmianie nazwy nic nie mówią, sądzę, że nie ma takich planów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika R_FPotwierdzam ;-] mają zamiar zająć się wodą mineralną.
Natomiast Danish Brewery Group, zmieniła nazwę na Royal Unibrew A/S
Wśród producentów wymieniony jest już BROK i STRZELEC, ale nie podano jeszcze marek, które będą wspierać. Polskę zaś wymieniona jako rynek strategiczny obok USA i Rosji
I teraz najciekawsze, czyli:
Ogólna sytuacja rynku piwa w Polsce
...
Najbardziej popularny typ piwa w Polsce to piwo mocne. Polscy konsumenci są wciąż bardzo nieufni dla nowych produktów, a nowe typy piwa są popularne jedynie wśród młodych konsumentów. Piwo puszkowe wciąż zyskuje popularność osiągając wartość 31% rynku sprzedaży piwa w Polsce (w 1997 było to 10% ).
Udział w rynku piwa z importu wynosi ok. 2%. Polskie marki dominują na tym rynku:
- po pierwsze, konsumenci są przyzwyczajeni do krajowych marek, ponieważ wcześniej nie było piw importowanych
- po wtóre, rząd wprowadził wysokie cło importowe w latach 90-ych aby bronić wewnętrznej produkcji. W tym okresie polskie browary ulepszyły swoją jakość po to, żeby być zdolnym konkurować z obcymi gatunkami. Mimo zmniejszenia cła importowego, polskie marki są wciąż o wiele bardziej konkurencyjne w cenie – "except for a few top market brands that are moving still closer to import brands"*.
Picie piwa w Polsce jest wciąż zdominowane konsumpcją domową. Więcej niż 70% produktów jest sprzedawanych w sektorze detalicznym. "Private labels"* wzrasta, ale ich udział w rynku jest nieznany.
Sorki za koślawe tłumaczenie, ale po prostu robiłem to dość szybko
* - nie rozumiem "co poeata miał na myśli", więc nie wiem jak to przetłumaczyćbla bla bla
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifat"except for a few top market brands that are moving still closer to import brands"*.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifat"Private labels"* wzrasta, ale ich udział w rynku jest nieznany.Last edited by arcy; 2005-05-12, 06:59.
Comment
-
-
Zdaje się, że na stronce ostro pokręcili zdjęcia browaru Koszalin i b. Jędrzejów
Koszalin: tanki Strzelca i stare zdjęcie z Rybnika,
Jędrzejów: tanki z Koszalina i zdjęcie z wnętrza Strzelca (tu trafili).
Shlangbaum nie ma obawy, Strzelec na pewno będzie w sprzedaży, a już na 100% w Twoim mieście. Swego czasu słyszałem (plotka), że przejęte polskie marki wraz z marką Faxe (nie wiem jak reszta marek Royal Unibrew), ruszą w szerszą Polskę w gastronomii.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika FreedomShlangbaum nie ma obawy, Strzelec na pewno będzie w sprzedaży, a już na 100% w Twoim mieście. Swego czasu słyszałem (plotka), że przejęte polskie marki wraz z marką Faxe (nie wiem jak reszta marek Royal Unibrew), ruszą w szerszą Polskę w gastronomii.
Comment
-
-
Otrzymałem dzisiaj katalog produktów Royal Unibrew, jeszcze bez cen. Adres z tyłu katalogu to:
Royal Unibrew Sp. z o.o.
ul. Pasterska 11, 61-625 Poznań
Zdjęcie zamieszczę wieczorem, chociaż wszystkie poprzednie pozycje Strzelca i Broka pozostały w ofercie, dodano tylko Faxe.
Z informacji uzyskanych mają być dwa piwa dostępne w całej Polsce, a mianowicie Faxe (reklama w telewizji ogólnopolskiej około sierpnia) i Sambor Export.
Co do działań, będzie 6 strategicznych rynków. Na pomorzu oczywiście Koszalin i Słupsk.
Niedługo mają ruszyć promocje na Strzelca i Kanclerza poparte, mam nadzieję, masą gadżetów.
Ładnie też powiedziano, że do gry włącza się nowa siła.
Comment
-
-
Mnie interesuje czy zostanie porter i niefiltrowane.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment