Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
Czym otwieracie piwo? [Gdy nie macie otwieracza pod ręką...]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika QbasmuggyMam taką prośbę do forumowiczów o szybki kurs otwierania piwa butelka o butelkę, bo jakoś mi to nie wychodzi a umiejętność ta jest mi często bardzo potrzebna
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusiaza to zawsze pod ręką się znajdzie jakiś forumowicz (zwłaszcza jeden), któremu po prostu wręczam butelkę celem jej otwarcia w dowolny sposób
Comment
-
-
Odnośnie puszek - łatwiej zgnieść i wywalić do kosza, butelki nawet jak się je pozbiera i wywali (bo o zdaniu nie ma mowy - do sklepu nie wpuszczą ), to szkło zalegać będzie w nieskończoność na wysypisku, bo jest nierozkładalne...
Odnośnie metody butelka-butelka - pisałem o sposobie na ostatnią...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta... bo o zdaniu nie ma mowy - do sklepu nie wpuszczą ...
Np. w Berti odbierają bez problemu i nie wymagają paragonu.
Za BertiŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurplNo bez przesady, od jakiegoś czasu już się poprawiło.
Np. w Berti odbierają bez problemu i nie wymagają paragonu.
Comment
-
-
Panie Arturze pan nie bywa na spotkaniach - będzie kartkaTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Niestety Panie Zythumie, ostatnio się namieszało i nie mogłem się, z przyczyn obowiązkowo czasowych, pojawiać na zebraniach aktywu i co najgorsze stan ten zapewne utrzyma się jakoś tak do drugiej połowy września, kiedy to napewno pojawię się i złożę odpowiednią samokrytykę.KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
Comment
-
-
Ja też zazwyczaj flaszka o flaszkę albo kant. Jednak jak już zostaje ostatnia butelka i kantu nie ma a jestem na rowerze to o trybka otwieram (a przednia przerzutka często służy jako podparcie)Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Nie otwieram butelka o butelkę od kąd mi się wypienił Porter ze Strzelca na świeżo pomalowany sufit...
Na jednej imprezie natomiast próbowałem otwierać butelkę pustą puszką po piwie "na zapalniczkę". Dosyć dziwne to było, zwłaszcza, że zawsze mam przy sobie otwieracz, tylko że mi się nie chciało tyłka ruszyć po niego 2 metry a puszkę miałem pod ręką...
Comment
-
Comment