Browary Trappistów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sulfur
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.12
    • 95

No i już po wycieczce

Drodzy forumowicze, chciałbym się pochwalić, że udało się nam w końcu zrealizować zaplanowaną wycieczkę do klasztorów trappistów.
    Jesteśmy rzecz jasna pod wrażeniem. Nie ma sensu wypisywać tu teraz wszystkiego co przeżyliśmy, ale jakby ktoś z Was miał do nas jakieś pytania dotyczące tych miejsc, co warto, a co warto bardziej to proszę walić jak w dym

I raz jeszcze wielkie dzięki za wskazówki przedwyjazdowe

Comment

• Piotras
      Porucznik Browarny Tester
      • 2003.08
      • 307

Gratulacje konsekwencji i sukcesu, ale może sie skusicie na mały reportażyk z fotkami w dziale zagranicznym, myśle ze każdy chętnie poczyta co i jak,a browary Trappistów to nie byle co w końcu i każda wiedza w tym temacie pasjonatowi piwa sie przyda.
      (Sam bym poczytał bo zaliczyłem Belgie tydzień temu z autostrady tylko i jest plan na nastepny rok wpaść tam na dłużej (Ale jak chcecie oczywiście

Comment

• sulfur
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.12
        • 95

Obiecuję, że coś postaramy się wykminić
        Poza tym jeden z nas (dziennikarz) postara się popracować nad małym reportarzem do dodatku "Turystyka" w GW. Fotki też oczywiście będą.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23960

Relacja z podróży

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sulfur
          Czy któryś z Was drodzy forumowicze i forumowiczki miał okazję zwiedzić lub odwiedzić któreś z opactw braci Trappistów?
          Wraz z przyjacielem chcemy popełnić trzy-dniowy wyjazd do Belgii więc może coś polecicie...
          Sulfur & Kuli przygotowali dla nas sprawozdanie z wycieczki wraz ze zdjęciami - można je prześledzić tutaj:

Dzięki!
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• JAckson
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6123

Ciekawe sprawozdanie. Może kiedyś uda mi się dotrzeć w te ciekawe miejsca.
            MM961
            4:-)

Comment

• Viktor
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              🍼
              • 2002.04
              • 617

Wspaniała relacja, wielkie dzięki. Gratuluję znakomitej wycieczki i nie ukrywam , że trochę zazdroszczę.

Przed przeczytaniem tej relacji przypomiałem sobie o opisie pewnej wycieczki do browarów , gdzie jej uczestnik wspominał : pierwszego dnia wypił 30 piw, drugiego dnia 40 piw itd. - śmieszno i straszno.

Comment

• brew
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.12
                • 159

Wspaniala podroz i swietna (foto)relacja.
                Sam osobiscie bylem raz w Westmalle. Mialem tez wielka przyjemnosc juz 3 razy byc w Westvleteren. Pozostale klasztory dopiero przede mna.
                Ostatnim razem jadac do Westvleteren wzialem pol litra Zubrowki i dalem ja tam jako prezent z Polski szefowi knajpy In der Vrede. Z wdziecznosci ofiarowal mi 2 kielichy, kilka pomniejszych gadgetow i karton kapsli.
                A co do tamtejszych piw, to wielka szkoda, ze nie poznaliscie smaku legendarnej 12-tki (tzw. Twaalf).

Comment

• e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19269

liczyłem na więcej fotek z wewnątrz... ale to przecież zamknięte strefy niemniej tylko pozazdrościć.
                  Last edited by e-prezes; 2005-09-15, 14:43.

Comment

• sulfur
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.12
                    • 95

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                    liczyłem na więcej fotek z wewnątrz... ale to przecież zamknięte strefy niemniej tylko pozazdrościć.
                    Tak jak mówisz, wszystko jest owiane mistycyzmem
                    Z drugiej strony jednak, dzięki tej izolacji przed światem zewnętrznym możemy liczyć na to, że jeszcze nasze dzieci będą mogły odczuwać to samo pijąc takie rarytasy jak Orval czy Westvleteren

Komercjalizm ZABIJA!!!
                    Last edited by sulfur; 2005-09-15, 15:24.

Comment

• lzkamil
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 3611

Panowie, jak fajnie że marzenia się spełniają Piękna relacja.
                      Tak jak Brew, też byłem tylko w Westmalle i Westvletteren, reszta przede mną
                      Lepszy jabol pod okapem
                      niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• brew
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.12
                        • 159

No to moze - lzkamil - wybierzemy sie razem do pozostalych kultowych browarow? Ja jade do Belgii w przyszlym tygodniu ale... tylko na 2 dni na targi do Brukseli. Ale mozna pomyslec o czyms na przyszlosc.

Comment

• Dreamer
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.05
                          • 1576

Świetna relacja, gratulacje
                          Przypomniała mi o pewnych spontan-pomysłach, które czasem świtają mi w głowie, żeby odpalić autko i wybrać się na jedną z wcześniej obmyślanych wypraw piwnych:
                          - browary klasztorne Trapistów;
                          - Bamberg i jego "złota dziesiątka";
                          - piwiarnie Monachium (już byłem, ale marzę, by wrócić);
                          Jak dotąd zawodziło mnie towarzystwo, a samemu to jakoś tak smutno
                          Blog: Piwna Brytania

Comment

• Twilight_Alehouse
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2004.06
                            • 6310

Na razie tylko zekrnąłem na początek elacji, ale sądzę, że mi się spodoba Zresztą też chciałbym odbyć kiedyś taką wycieczkę
                            Razi mnie tylko ten apostrof w tytule tematu... To tak, jakby napisać "franciszkan'ów" albo "benedyktyn'ów". Po polsku to nie jest

Comment

• Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

18 i 19 września zwiedzić będzie można browar trappistów w Orval.
                              Zapisów dokonuje się na stronie http://www.orval.be/an/FS_an.html
                              W zasadzie sobota 19 września jest już niemal cała "obsadzona" z wyjątkiem najwcześniejszych godzin rannych - o 8:30 i 8:45.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                              X