Na cześć Świętego Patryka wzniosę dziś toast irlandzkim, ale z Nakła
Dzis dzień sw. Patryka!
Collapse
X
-
I dziś znowu 17 marca (poniedziałek) i mamy Dzień św. Patryka.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
"Jeszcze raz, pijmy grog
za Irlandię w górę szkło !!!"
- jak to śpiewali Bumpersi (band from Whitestock)
Ja grog zamieniam na Irlandzkie Mocne"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Właśnie powróciłem z wojaży po mieście: Guinnes (1-wszy w życiu),Żywiec z ludwikiem a na końcu Murphy's z beczki (mniam)
czyli pamięć Świętego uczczonaKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
My z Anką odwiedziliśmy Somę i wypiliśmy niezłe (owocowo - orzeźwiające) piwo zielone (dopytywałem się czy nie jest po prostu z barwnikiem czy innym sokiem ale uzyskałem odpowiedź, że dodali specjalne przyprawy korzenne - sądząc po smaku nawet tak było) a potem pysznego Stouta. Nawet było miło, normalna muzyka o normalnym natężeniu dźwięku. Tak więc uroczy wieczorek z piękną Kobietą dla uczczenia nowej świeckiej tradycjiTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Nurtuje mnie to piwo zielone.... Jak to się robi w orginale? Kumpel który mieszka w Irlandii mówui, że u nich tego nie ma. nie piszę oczywiście o piwie z likierem curacao.
Comment
-
-
A ja wraz z małążonką nową świecką tradycję spędziłem w domu wychylająć Gobina. Wikinga z Połczyna Zdroju i Królewskie, słuchając sobie zespołu Big Country (z country nie mającego nic wspólnego poza nazwą)bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
Comment