program cykliczny - wizyta w CZPiP jednorazowa - na szczęście
Piwo w TV
Collapse
X
-
-
Oj tam, o piwie nic ciekawego tam nie ma, ale za to można obejrzeć kuchnię, całkiem sporą zresztą
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Bo to miało być o warzeniu piwa dla laików, bez użycia żadnych "słów", w sensie fachowego słownictwa i bez pokazywania garów i fermentorów (to takie nietelewizyjne) i bez pokazywania butelek (ustawa o przeciwdziałąniu) i bez pokazywania reklam (kufle odwrócili tyłem, reklam na ścianach nie zauważyli). A kuchnia, owszem, spora - w końcu dobieraliśmy chatę pod kątem warzenia piwa w tej kuchniLast edited by Marusia; 2010-11-05, 13:08.Comment
-
Jest i wersja z Waglewskim.
Jak to się stało, że pan – ikona muzyki niezależnej – wziął udział w kampanii reklamowej Żywca?
Słyszałem: Waglewski to alternatywa, a sprzedał się Żywcowi. Mamy do czynienia z brakiem zrozumienia słowa „alternatywa”. Chodzi o oryginalność artystyczną. Co w tym złego, że dostaje się za nią pieniądze od browaru? Ważny jest efekt końcowy. Nie sprzeniewierzyłem się swoim wartościom. Dzięki „Męskiemu graniu” w Trójce po raz pierwszy pojawił się hip-hop Abradabu. Mój festiwal nie miał nic wspólnego z chałturą, za którą uważam udział w projektach chopinowskich finansowanych z rządowych pieniędzy. To jest dopiero obciach. Nie było większego od czasu Vanessy Mae, niskiej Azjatki na wysokich obcasach.
Maciej Maleńczuk dziwi się, że reklamuje pan piwo, a woli wino.
Mógłby się lepiej zorientować: Żywiec dystrybuuje również wina. Wszystko się zgadza.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
"American Beer"
Omyłkowo dałem ten film do "Fajnych" filmów, ale już się poprawiam.
Polecam film dokumentalny "American Beer".
Film utrzymany jest w konwencji relacji z wakacji. Wakacji które polegały na odwiedzeniu 38 browarów w 40 dni. Widzimy grupkę przyjaciół, którzy w dość imprezowy sposób chcą dowiedzieć się czegoś więcej o małych browarach, ich wyrobach i ludziach którzy je stworzyli.
Trailer: TU
Film można obejrzeć na http://veehd.com/"Always remember that I have taken more out of alcohol than alcohol has taken out of me." Sir Winston ChurchillComment
-
W 6 odcinku programu rozrywkowego "Samo się nie zrobi" dziennikarz Przemysław "Jah Jah" Frankowski pokazuje, jak w browarze w Ciechanowie powstaje piwo. W całości do obejrzenia w ipla (na ipla.tv jest tylko zajawka).
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Założenia programu wydawały mi się z goła odmienne, bo to co jest pokazywane na ekranie to jedynie nachalna promocja tylko jednego browaru, który w mojej ocenie warzy dość przeciętne piwa.Comment
-
Też oglądałem ten odcinek w którym żuto ziarno kukurydzy na potrzeby uwarzenia meksykańskiego piwa i pierwszy o mieszaniu dwóch róznych styli. Jak na program który nazwano "Browar Tour" jest tu za mocna koncentracja wokół jednego browaru i ogólnie więcej amerykańskiego show niż eksponowania wątków typowo piwnych które miałem ochotę zaobserwować.Comment
-
Widziałem oba odcinki. Po obejrzeniu pierwszego stwierdziłem dam im szanse a po drugim stwierdzam, że nic nie wnoszący program TV.Comment
-
Tak jak wszystkie programy na Discovery tak i ten jest robiony według tego samego wzorca. To jest rozrywka dla niefachowców, dla ludzi, którzy kompletnie nic nie wiedzą o piwie.
Tak samo jak program o robieniu pojazdów ze złomu jest dla tych co nigdy młotka nie trzymali w rękach.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
Comment