Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl
Widzę tylko jedno żródło
No i ciągne 0,3 kB/sek
Zwiększyłem maksymalnie transfer i chociaż jutro na czas pracy, trochę go zmniejszę, to na pewno nie będę swoich plików usuwał tak długo jak się tylko da, więc ode mnie można spokojnie ciągnąć. Z czasem powinno być coraz lepiej.
Sam film rzeczywiście kręcony na amerykańską modłę, mnóstwo krótkich ujęć, entuzjastyczna prowadząca, a na wielu ujęciach tłumy rozbawionej, podchmielonej młodzieży , ale fragmenty dotyczące meritum, bardzo fajne. Szkoda, że lektor kojarzy się z Telezakupami.
Odcinki, których nie uda nam (mi i sąsiadowi) nagrać w wydaniu premierowym będzie spokojnie można próbować nagrywać jeszcze 7 razy - każdy odcinek będzie miał 8 emisji.
Kolejne odcinki udostępnie prawdopodobnie w poniedziałek (wyjazd).
Odcinki, których nie uda nam (mi i sąsiadowi) nagrać w wydaniu premierowym będzie spokojnie można próbować nagrywać jeszcze 7 razy - każdy odcinek będzie miał 8 emisji.
Kolejne odcinki udostępnie prawdopodobnie w poniedziałek (wyjazd).
A czy wiadomo już kiedy i w jakich godzinach, czy po zakończeniu pierwszej emisji w całości, czy może w międzyczasie.
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Na razie wiem tyle, że począwszy od soboty 23.04. o godz 8:15 bodajże będą emitowane odcinki z pierwszego tygodnia emisji czyli od odc. 1 do 5 - jeden po drugim.
Zapewne 30.04. dędzie emisja kolejnych odc. od 6 do 10 i tak dalej.
O kolejnych emisjach nie mam informacji ale najłatwiej jest korzystać z ramówki i wyszukiwarki na stronie www.planete.pl
Interbrew jest właścicielem takich sławnych marek jak Bass, Beck's, Leffe, Stella Artois, Hoegaarden, Labbatt's, Staropramen i to głównie o tych piwach będzie mowa - co nie powinno ani dziwić, ani gorszyć.
To jeszcze zależy, na ile jest to czytelne, że serial jest w dużej mierze reklamówką. A z tego, co zauważyłem, wcale czytelne to nie jest. Chyba, że przed lub po emisji odcinka coś wspominają, przyznaję że nie wiem.
Ja już mam.
Żeby nie śmiecić po forum, to wszystkie osiołkowe linki wrzucam tutaj. Transfer będę zwiększał po południu i na noc, więc nie przejmujcie się, kiedy do południa będzie słabo szło.
Dodam, że do tej pory pociągnięto ode mnie blisko 2GB.
Jakowaś awaria się zdarzyła, bo mam brak połączenia. Zresztą cały dzień słabo idzie.
I a propos: w drugim odcinku Steve Wellington, piwowar z Bassa, opowiada, o pracy słodowni, że dokonuje się tutaj zamiana skrobii w cukier potrzebny ziarnu do kiełkowania. Później, w kadzi zaciernej, cukry złożone zamieniają się w cukry proste. Hmmm.
Z tego co ja wiem, w trakcie słodowania dochodzi jedynie do rozluźnienia bielma i, co ważniejsze, wytworzenia enzymów. A skrobia pozostaje skrobią.
Czyli mamy babola.
Niemal od samego początku procesu kiełkowania / słodowania następuje hydroliza skrobi do immentu, czyli D-glukozy, który to cukier prosty jest wszak niezbędnym paliwem napędzającym procesy życiowe startującej roślinki.
6-7 % skrobi oraz białek bielma zostaje w ten sposób zużyte i stanowi nieuniknioną stratę słodowania.
Steve wie co umówi, choć z konieczności mówi skrótowo.
Comment