Za 5 minut 3 część serii "Królestwo za browar" w kuchnia.tv !
Piwo w TV
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Dzięki, a miałem oglądać CSISurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Co mnie zniszczyło, to koszt browaru- 15.000 funtów, to przy dzisiejszym kursie jakieś 75-80tys. zł. Ku.wa gdzie my żyjemy?Comment
-
Mnie tak samo. Ale nie widać było całej instalacji. Chyba tylko dwa tanki tam się przewinęły, poza tym kadź zacierna wyglądała na dosyć małą. Nie pamiętam poza tym czy instalacja nowa czy z odzysku.
Swoją drogą, mnie bardziej zniszczyło jak się wkurzali, że formalności im zajmują 2 tygodnie. Dopiero teraz można powiedzieć, ku*** w jakim my kraju żyjemy, że u nas to rok zajmuje przy pomyślnych wiatrachSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Mnie tak instalacja w tej cenie by interesowała. Urząd Miar w bólach jakoś można przebrnąć.
Warzelnia była second hand, ale 3-4 razy taniej niż najtańsza instalacja do kupienia w Polsce.
Wracając jeszcze do serialu, to trochę mnie jednak rozczarowało, to, że warzenie piwa butelkowego zlecają do większego browaru.Comment
-
Bo ja wiem. Ile ta ich warzelnia na oko miała? 2-3 hekto? Poza tym mówili o chyba pół miliona butelek minimum w skali roku. Zarąbaliby się bez porządnej linii rozlewniczej.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
-
Nie no oczywiście, ze to jest nierealne, żeby maluteńki browar dostarczał piwo do TESCO. Tylko, czy rzeczywiście musi to robić? Tak naprawdę, to całe przedsięwzięcie bazuje na umiejętnościach piwowarskich tego zaprzyjaźnionego browaru i popularności Morriseya.Comment
-
W Niemczech zdarza się to często; mały, lokalny czy restauracyjny browar zleca produkcję na badzie własnych receptur i pod swoją marką, po czym sam sprzedaje piwa w lokalnych marketach. Nie da się ukryć, że takie piwo smakuje inaczej.Comment
-
Comment
-
Na stronie http://www.youtube.com/morrisseyfox jest filmik z warzenia "Christmas Ale". Rzeczywiście, sprzęt nie jest cudem techniki, ale kwota też nie jest wielka.Comment
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
-
Comment