Import piw z UE

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysztof
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.04
    • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sklep-piwowar
    Nie wiem za bardzo do jakiego urzędu się zgłosić w tej sprawie ,więc na razie poproszę forumowiczów o podpowiedzi.
    Chodzi mi o to jak teraz można przywieżć piwo z krajów UE ale nie jako prywatny import ,tylko na sprzedaż w sklepie .Przed wejściem do UE było to karkołomne zajęcie obarczone licznymi podatkami np był podatek od własnych kosztów podróży po te sprowadzane piwa , nie wspomnę nawet sanepidu któremu pewnie trzeba było dać na próbę pare skrzynek.

Dzięki z góry za podpowiedzi
    Rozpocznij od strony Ministerstwa Finansów: www.mf.gov.pl. Następnie poszukaj zakładki słuzby celnej. Tam jest wykaz aktów prawnych związanych z akcyzą oraz adresy Urzędów Celnych w całej Polsce. Odnajdź najbliższy i z nimi porozmawiaj. Może się dowiesz jak przejść "na skróty" przez papiery.
    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
    www.twojmalybrowar.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• Zaiksik
      Trudne początki
      Zaiksik
      Witam
      Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
      Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
      Wszystko...
      2024-08-27, 17:13
    • bastion
      Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
      bastion
      Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
      Centrum...
      2025-02-02, 20:53
    • bastion
      Grecja, Chania, Leoforos Kazantzaki 102, Lafkas Brewery.
      bastion
      Kreta wydawała mi się kiedyś z piwnego punktu widzenia wyspą jałową. Bo cóż tam w tym temacie mogło być ciekawego. Jakieś pseudopiwne Alfy czy inne wodniste lagery spijane na plaży i knajpkach za mocno zawyżone ceny?
      To było kilkanaście lat temu. Niedawno przeglądnąłem jakieś...
      2022-02-07, 23:04
    • dadek
      Belgia, Antwerpen, Indiëstraat 21, Antwerpse Brouw Campagnie
      dadek
      Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
      2024-10-04, 23:49
    • bastion
      Ukraina, Brovary, Janczenka 2, ABC Brewery [Bez wyszynku]
      bastion
      Niewielki kompleks handlowo-przemysłowy, zagospodarowany przez małe firmy, znajduje się praktycznie na wjeździe do miasta Brovary od strony Kijowa.
      Szeroką dwupasmówką ze stolicy jedzie się kilkanaście minut, a przynajmniej z jego obrzeży.
      Transport publiczny jak metro czy tramwaje...
      2023-02-14, 20:50
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...