przysmaki piwne

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23930

    przysmaki piwne

    wg mnie jednym z najlepszych dodatkow do piwa jest chleb ze smalcem. a mówią, że to piwa muskuł piwny...
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • sensor
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.02
    • 817

    #2
    Uważam że piwo samo w sobie jest przysmakiem i staram sie go niczym nie przegryzać ( zwłaszcza chipsami i paluszkami). Wyjątkiem są piwa pszeniczne i Abbaye do których lubię przegryźć żółty ser.

    Natomiast najlepszą przekąską po piwie jest jeszcze jedno piwo.
    Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
    Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

    Comment

    • maryhh
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.02
      • 1895

      #3
      pijąc piwo kategorii "niskiej" (niektore knajpy) wskazane jest zagryzanie paluszkami itp., natomiast piwa pszeniczne z powodzeniem i niezwykłą rozkoszą można zagryzać ziarnami zbórz
      polecam Spiż wrocławski
      Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
      "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
      do lekkiej pracy jestem za ciężki"

      Comment

      • sensor
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2001.02
        • 817

        #4
        To prawda, zagryzanie ziarnami zbóż jest bardzo poularne w kręgach rolniczych.
        Do piw jasnych pasują zboża ozime, zaś do ciemnych jare.

        Wśród zwolenników przekasek mięsnych poczesne miejsce zajmuje wołek zbożowy.
        Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
        Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

        Comment

        • maryhh
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.02
          • 1895

          #5
          tylko należy zastanowić sie czy aby nie jest on (wołek)zarażony choroba wściekłych krów )))
          Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
          "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
          do lekkiej pracy jestem za ciężki"

          Comment

          • sensor
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2001.02
            • 817

            #6
            To wysoce prawdopodobne, pijac ostatnio Żywca z puszki poczułem ogarniająca mnie wściekłość.
            Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
            Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

            Comment

            • Radegast
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.02
              • 1124

              #7
              Tak może szlak trafić po napiciu się Żywca z puchy, niestety stał sie obleśny (nie jestem odosobniony w tym zdaniu)
              Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

              Comment

              • Radegast
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.02
                • 1124

                #8
                A co do przekąsek to jak dobre danie zostało dobrze przyprawione dla podkreślenia smaku, tak i można podkreślić smaczek piwa odrobiną sera.
                Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

                Comment

                • Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

                  #9
                  Do beczki na działce pasuje dobrze przyprawiony karczek z rusztu.

                  Comment

                  • ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23930

                    #10
                    jak juz jesetsmy przy grillu polecam po piwie miesko grillowane na miodzie czosnkowym...
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                    Comment

                    • Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

                      #11
                      Golonka po bawarsku!!! Podlewana piwkiem, mniam.
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      • Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

                        #12
                        Gdzie taką dostać?

                        Comment

                        • ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23930

                          #13
                          jak mniemam na Bawarii...
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                          Comment

                          • Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

                            #14
                            Nie!
                            Można ją samemu zrobić. Nie pamiętam teraz dokładnie przepisu, ale cała filozofia polega na wpakowaniu golonki do piekarnika w jakimś naczyniu żaroodpornym czy innej brytfance i podlewanie jej od czasu do czasu piwem, żeby nie wyschła. Jedyny mankament polega na tym, że cała akcja trwa miniumum trzy godziny. Postaram się dziś wieczorem znaleźć przepis, warto choć raz spróbować (o ile ktoś ogólnie lubi golonkę).
                            W restauracjach golonek nie polecam. Zawsze zrobią z niej coś takiego, żeby broń Boże nie przypominała golonki tylko udawała co innego...
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • sensor
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2001.02
                              • 817

                              #15

                              Panowie !!!

                              Marusia zaprasza na golonkę !!!
                              Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
                              Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X