wg mnie jednym z najlepszych dodatkow do piwa jest chleb ze smalcem. a mówią, że to piwa muskuł piwny...
przysmaki piwne
Collapse
X
-
przysmaki piwne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Uważam że piwo samo w sobie jest przysmakiem i staram sie go niczym nie przegryzać ( zwłaszcza chipsami i paluszkami). Wyjątkiem są piwa pszeniczne i Abbaye do których lubię przegryźć żółty ser.
Natomiast najlepszą przekąską po piwie jest jeszcze jedno piwo.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
-
-
pijąc piwo kategorii "niskiej" (niektore knajpy) wskazane jest zagryzanie paluszkami itp., natomiast piwa pszeniczne z powodzeniem i niezwykłą rozkoszą można zagryzać ziarnami zbórz
polecam Spiż wrocławskiWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
To prawda, zagryzanie ziarnami zbóż jest bardzo poularne w kręgach rolniczych.
Do piw jasnych pasują zboża ozime, zaś do ciemnych jare.
Wśród zwolenników przekasek mięsnych poczesne miejsce zajmuje wołek zbożowy.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Comment
-
-
tylko należy zastanowić sie czy aby nie jest on (wołek)zarażony choroba wściekłych krów )))Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
To wysoce prawdopodobne, pijac ostatnio Żywca z puszki poczułem ogarniająca mnie wściekłość.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Comment
-
-
jak juz jesetsmy przy grillu polecam po piwie miesko grillowane na miodzie czosnkowym...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Golonka po bawarsku!!! Podlewana piwkiem, mniam.
Comment
-
-
jak mniemam na Bawarii...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Nie!
Można ją samemu zrobić. Nie pamiętam teraz dokładnie przepisu, ale cała filozofia polega na wpakowaniu golonki do piekarnika w jakimś naczyniu żaroodpornym czy innej brytfance i podlewanie jej od czasu do czasu piwem, żeby nie wyschła. Jedyny mankament polega na tym, że cała akcja trwa miniumum trzy godziny. Postaram się dziś wieczorem znaleźć przepis, warto choć raz spróbować (o ile ktoś ogólnie lubi golonkę).
W restauracjach golonek nie polecam. Zawsze zrobią z niej coś takiego, żeby broń Boże nie przypominała golonki tylko udawała co innego...
Comment
-
-
Panowie !!!
Marusia zaprasza na golonkę !!!Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Comment
-
Comment