przysmaki piwne

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maidenowiec
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 2287

    Właśnie utarłem solone masło z szyszkami Lubelskiego. Na kostkę użyłem circa 15 rozkruszonych szyszeczek. Wnioski: goryczka chmielowa wchodzi pod koniec smakowania, myślę, iż należałoby masło zostawić na noc aby się przegryzło albo zmienić proporcję na 1/4 Marynki i 3/4 Lubelskiego.
    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

    Thou shallt not spilleth thy beer!

    Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

    Comment

    • Maidenowiec
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2287

      Masło stało przez godzinę w lodówce przykryte folią aluminiową. Wycofuję się jednak z pomysłu użycia Marynki. Po ponad godzinie było już bardzo fajne. Myślę, że jeżeli postałoby przez noc, bardzo dobrze by się masło z chmielem przegryzło.
      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

      Thou shallt not spilleth thy beer!

      Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

      Comment

      • vacoo
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2006.12
        • 20

        Propo golonek :



        Ostro co?

        Comment

        • domeq
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2006.04
          • 46

          Przepraszam, ze odgrzebuję temat.

          Od jakiegos czasu bardzo lubie zajadac sobie przy piwku tzw. "Paluchy przysmak do piwa".

          Są to grube paluchy, z kminkiem i solą. W opakowaniu 110 gram.

          Do kupienia w niewielu sklepach, w regionie tylko w kilku, ale sa bardzo dobre. I wcale nie tylko do piwka. Jesli ktos czegos takiego szuka, to polecam

          Comment

          Przetwarzanie...
          X