Właśnie utarłem solone masło z szyszkami Lubelskiego. Na kostkę użyłem circa 15 rozkruszonych szyszeczek. Wnioski: goryczka chmielowa wchodzi pod koniec smakowania, myślę, iż należałoby masło zostawić na noc aby się przegryzło albo zmienić proporcję na 1/4 Marynki i 3/4 Lubelskiego.
przysmaki piwne
Collapse
X
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
-
-
Masło stało przez godzinę w lodówce przykryte folią aluminiową. Wycofuję się jednak z pomysłu użycia Marynki. Po ponad godzinie było już bardzo fajne. Myślę, że jeżeli postałoby przez noc, bardzo dobrze by się masło z chmielem przegryzło.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Comment
-
-
Przepraszam, ze odgrzebuję temat.
Od jakiegos czasu bardzo lubie zajadac sobie przy piwku tzw. "Paluchy przysmak do piwa".
Są to grube paluchy, z kminkiem i solą. W opakowaniu 110 gram.
Do kupienia w niewielu sklepach, w regionie tylko w kilku, ale sa bardzo dobre. I wcale nie tylko do piwka. Jesli ktos czegos takiego szuka, to polecam
Comment
-
Comment