Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Browar Siemianowice - REAKTYWACJA!?
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumCuda, cudami...
...to, że nie można dostać w całej Polsce piwa z browaru Vifling czy Północnego, to nie znaczy, że te browary nie mogą dalej istnieć, nie? Tu by pewnie było podobnie
Jeżeli piwo będzie kosztowało w sklepie ok 1,50 to z dystrybucją nie będzie żadnego problemu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesdobry, pijalny pils o balingu 12-12.5 blg - to dla mnie średnia półka!
W Piekarach jeszcze taniej bo Racibor czy siemion to wydatek coś ok 1.30Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AldachNie wiem co oznacza dla Ciebie cała Polska, ale w Bytomiu piwo z Viflinga, jak również z Północnego jest jak najbardziej dostępne. No, ale może Bytom jednak nie leży w Polsce
Comment
-
-
Informacja z najpewniejszego możliwego źródła. Browar w Siemianowicach nie ruszy. Po pierwsze w Raciborzu pracują na mniej niż pół gwizdka i mogą tam uwarzyć sporo więcej piwa niż to robią w tej chwili. Po drugie pomimo starań właściciela, w Siemianowicach ciągle mają miejsce włamania, nawet do pomieszczeń warzelni, przez co następuje postępująca dewastacja urządzeń. W związku z tym to co jeszcze zostało, ma zostać zlikwidowane/sprzedane. Gdyby ktoś chciał kupić np. kocioł to jest do zrobieniaBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
No cóż... Niestety siemianowicki browar położony jest w nienajciekawszj okolicy. Kto tam był, ten wie.
Comment
-
-
No właśnie czy reaktywacja. Tak naprawde możemy wspólnie założyć spółkę , wybrać nieczynny dawno browar ( z bogatą tradycją ) ogłosić jego reaktywacje , zaprojektować etykiety i .... zamówić piwo w innym browarze a butelkować też w innym naklejając swoje etykiety.
Comment
-
Comment