Kiedyś juz pisałem, iż Głubczyce również sponsorowały Gwardię Opole, klub piłki ręcznej.
Małe/średnie browary - sponsoring sportowy.
Collapse
X
-
W latach osiemdziesiątych Głubczyce sponsorowały jeden z najlepszych klubów badmintonowych w Polsce - Technik Głubczyce. Nawet jest szklanka browarna z logo klubu.
Sobótka do 1996 r. sponsorowała klub Kolarski Ślęża Sobótka. Mam jeszcze portki i koszulkę z logo Piasta.
Comment
-
-
Brackie jest widoczne na bandach reklamowych na stadionie OdryWodzisław , i wydaje mi się jeszcze że Amber miał jakiś czas temu coś wspólnego z Gdyńską Arką , ale tego nie jestem pewien
Comment
-
-
Leżajsk sponsorwał kiedyś klub żużlowy z Krosna, nazywali się Leżajsk 1523 Krsono, a Perła sponsoruje badz sponsorowała zarówno, piłkarzy MOTORU,Górnika Łęczna, żużlowców TŻ Lublin, piłkrki ręczne TPR Lublin(ex-Montex), jaki koszykrzy Startu i AZS.
Comment
-
-
Jak widać nie było/jest tego mało. Ciekawi mnie też druga sprawa - czy małym i średnim przyniosło to korzyść. O ile dużym na z pewnością (w końcu nie ładowali by milionów złotych w coś co nie przynosi efektu) ale oni działają na inną skalę z reguły sponsorując całą ligę (Lech Basket Liga) lub jakiś duży klub typu Legia Warszawa (marka Królewskie) nie bawiąc się w sponsorowanie mniejszych przedsięwzięć.
Co do małych którzy to robili/robią może ktoś ma jakieś informację na temat efektywności tych działań?
Czy lepiej sponsorować sport czy może lokalne festyny (jak robi to np.: Janów Lubelski)?Last edited by zythum; 2005-02-15, 09:17.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Przeważnie małe/ średnie browary, jak widać z powyższych przykładów, sponsorują głównie miejscowe zespoły (na różnym szczeblu rozgrywek) i chyba chodzi im tylko o umacnianie swojej marki wśród miejscowych nabywców piwa. A czy to wychodzi im na dobre, to chyba trzeba by było ich się spytać.
Comment
-
-
Dzisiaj widziałem logo Ryana na Grzegorzu Krejnerze.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Podczas meczów play-off Era Basket Ligi w hali Anwilu widoczne były duże banery Kasztelana, zaś dawniej gdy Królewskie było jeszcze niezależne i w 100% warszawskie sponsorowało sekcję koszykarską Legii.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
ale chyba ani obecny Kasztelan nie jest średnim browarem...a lat temu parę Królewskie sponsorujące Legię (pamiętam mecz piwny Dojlidy - Leia Królewskie) też było juz znane w Polsce...Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Comment