Jak wyliczyłeś 0,5 ml prowizję za browar w Rybniku?
Licytacja Browaru Górnośląskiego w Zabrzu
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szinet17 marca odbędzie się kolejna licytacja Browaru Górnośląskiego w Zabrzu. Ostatnia (w sierpniu 2004) nie doszła do skutku, więc w aktualnej pozostawiono starą wycenę, która była sporządzona przed blisko rokiem. Zaś w ciągu roku browarowi spadła sprzedaż i za 2004 r wygenerowano ok. 1 ml zł straty. Ponadto jako firma w upadłości browar nie mógł przeprowadzać modernizacji, a zatem jego realna wartość spadła. Jak sądzicie, czy znajdzie się chętny na wyłożenie ponad 15 ml zł (a jeśli chciałby produkować, a nie przerobić browar na centrum handlowe, to kolejne miliony na niezbędne remonty i inwestycje) na Browar w Zabrzu?
ooo to dzisiaj miało być...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTooo to dzisiaj miało być...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Licytacja nie odbyła się z prostej oto przyczyny: wycena browaru była robiona przed rokiem, a przez rok kondycja browaru podupadła (min. browar przyniósł stratę za ostatni rok). Osobiście uważam, że syndyk zdecyduje się na zamknięcie browaru. Zabrze i tak otrzymywao koncesje na wrzenie tylko na pol roku, a skoro teraz przynosi straty to nie ma na co czekac.
Sorki za brak polskich znakow tu i owdzie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2Prawdopodobnie Van Pur przejmuje BG - czy ktoś może to potwierdzić ?
( dowiedziałem się ostatnio od pewnego hurtownika... )- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Będąc dzisiaj w zabrzańskim PZU pooglądałem sobie browar od podwórka.Okazuje się,że są tam prowadzone jakieś prace budowlane.Widać nowe fundamenty.W budynkach powstawiali nowe okna.Czyli wygląda,że Van Pur zaczyna inwestować w Zabrze.Teraz tylko czekać jak wstawią nowe tanki.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment