Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Karolineczka22
pies we mgle z kp? trochę głupia nazwa na piwo...
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Artur25Miałem okazję spróbować "Psa". Jest top najlepsze piwo jakie do tej pory piłem. Super wygląd etykiety na butelce 0,66. Cena na półce 3,89 może być zaporowa, ale na początku i tak się będzie sprzedawać.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTnajlepsze pod jakim względem?Comment
-
-
A wszystko zalezy od kraju pochodzenia danej W.Last edited by nikita_banita; 2005-03-19, 12:01.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Artur25Miałem okazję spróbować "Psa". Jest top najlepsze piwo jakie do tej pory piłem. Super wygląd etykiety na butelce 0,66. Cena na półce 3,89 może być zaporowa, ale na początku i tak się będzie sprzedawać.
Na początku będzie się sprzedawać, bo ludzie ciekawi są nowinek, to chyba zrozumiałe.
A przewidujecie przynajmniej jakieś estetyczne panny w reklamówkach?
Slainté!
ReneCeterum censeo Heinekenam esse delendam.Comment
-
Jest piwo, szkło, podstawki, reklama i wielka promocja produktu... Mam coraz większe wrażenie, że to miało być piwo w stylu "Ale" i tylko ktoś coś zepsuł. Być może zagraniczni inwestorzy KP uznali, że takie piwo a'la brytyjskie na naszym rynku radziłoby sobie dobrze i należałoby warzyć takie piwo w Polsce. Ale znalazł się u nas ktoś mędrszy i uznał, że po co męczyć się z jakimś tam nieznanym piwem, jak można zrobić jakiegoś aromatyzowanego dziwoląga. Reklama i cała otoczka Psa ma sugerować inwestorom, że KP wywiązała się z postawionego przed nią zadania. I tylko kogo KP oszukuje: zagranicznych inwestorów, polskiego konsumenta, czy może samą siebie?
To taka moja Mała Spiskowa Teoria DziejówComment
-
No Tak tylko, że przeciętny konsument w życiu nie miał styczności z angielski Ale.
Szczerze wątpię w to, że pies miał być właśnie typowym piwem brytyjskim. W naszym kraju oznaczało by to samobójstwo. Kto by to miał niby pić? Część forumowiczów, którzy nie bojkotują koncernowych wyrobów i garstka innych obywateli. Dla tego sądzę, iż cała ta otoczka wokół tego piwa ma zaznaczyć, że jest to coś nowego co się wyróżnia i niby, że rozkochani w piwie Brytyjczycy z namiętnością pija takie piwa jak mglisty pies.Comment
-
A kto niby będzie pijał Psa? Ja spróbowałem i dziękuję za jeszcze. A piwo w stylu brytyjskim (mnie przynajmniej się tak wydaje) byłoby nowatorstwem na rynku polskim i mogłoby otworzyć kolejną niszę. Nasz piwny rynek rozwija się: ile choćby piw ciemnych pojawiło się na rynku? - w porównaniu z sytuacją sprzed choćby trzech lat przybyło ich na rynku, a to oznacza, że konsument wymógł taką sytuację. I dlatego nadal uważam, że piwo w stylu brytyjskim byłoby trafniejszym rozwiązaniem. Wcześniej czy poźniej na rynku pojawią się piwa pszeniczne, portery, piwa specjalne. A dlaczego: bo konsument będzie oczekiwał nowości, a piwa aromatyzowane i inne smakowe wynalazki to kwestia przejściowa. Taką mam nadzieję.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita...piwo w stylu brytyjskim (mnie przynajmniej się tak wydaje) byłoby nowatorstwem na rynku polskim i mogłoby otworzyć kolejną niszę...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zuluMyślisz że KP chce wypełniać jakieś nisze na ranku polskim ??? Pomijając kwestie co byłoby lepsze dla polskiego browarnictwa czy polskiego amatora piwa to odpowiedź jest jedna: kasa.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zuluMyślisz że KP chce wypełniać jakieś nisze na ranku polskim ??? Pomijając kwestie co byłoby lepsze dla polskiego browarnictwa czy polskiego amatora piwa to odpowiedź jest jedna: kasa.Comment
Comment