Nie jest już tajemnicą o tej porze. DOG IN THE FOG-12,8 ekstrakt,5,1 alkoholu,piwo pozycjonowane Warka strong , Żywiec. Zrównoważony smak.Raczej słodsze niż piwa klasyczne, bursztynowa barwa.
Narazie opakowania bezzwrotne.
POŻYJEMY ZOBACZYMY. SZCZERZE KIBICUJE TEJ MARCE.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita
A ja szczerze się obawiam...
Ja się też tak obawiam. I pozycjonuję to piwo wśród trunków niezdatnych do picia. Podobnie jak Lecha, Warkę Strong i Żywca
Ale jedną flaszkę rzecz jasna wypiję - choćbym miał tak jak Impreka - wylać do zlewu po dwóch łykach.
Ja się też tak obawiam. I pozycjonuję to piwo wśród trunków niezdatnych do picia. Podobnie jak Lecha, Warkę Strong i Żywca
Ale jedną flaszkę rzecz jasna wypiję - choćbym miał tak jak Impreka - wylać do zlewu po dwóch łykach.
Ja nie wypiję,delikatnie twardy jestem . Z KP nie pijam piw,choć widząc ostatnio w Żabce Książęce Tyskie miałem rozdwojenie jaźni zwyciężył na szczęście rozsądek - dodam zdrowy
A mnie przed spróbowaniem tegoż już zniechęca naprawdę głupia nazwa. I oczywiście znów ktoś "obeznany" założył, że język polski w nazwie polskiego piwa nie pasuje.
No chyba, że jest to jakaś mutacja/licencja SAB-Millerowego wytworu, a ja o nim nie słyszałem
Odnoszę wrażenie, że KP ma wielką ochotę i potrzebę podyktowaną przez rynek wejścia choćby w najmniejszym stopniu w piwa niszowe, ale inwestor strategiczny skutecznie torpeduje najlepsze choćby pomysły oraz zamiary i ostatecznie wychodzi z tego coś mglistego.
Co komu szkodzil Porter dojlidzki i na co komu Pies We Mgle...
Okazuje się, że piwo jest pomyślane jako konkurencja dla Warki Strong i skierowane jest do klientów, którzy lubią słodkawe piwa, ale przeszkadza im moc Warki. KP odżegnuje się od określania piwa mianem piwa niszowego i zamierza silnie promować to piwo na rynku, a angielska nazwa jest chyba przygotowaniem tego piwa do inwazji na inne kraje europejskie - stąd min. brak zwrotnej butelki o poj. 0,5l.
Nie wiem, który z br. KP warzy to piwo, ale najprawdopodobniej wszystko jest uwarunkowane tym, gdzie znajdują się linie rozlewnicze dla butelek 0,66l i 0,33l.
Zamówić to piwo będzie można w browarach KP już od 21. marca.
Przynajmniej etykieta jest całkiem fajna.
Kapsle są i to dwa: jeden zwykły a drugi twist-off. Pokazał mi je już jakieś 3 tygodnie temu jeden gość mówiąc, że takie piwo się pojawi i nic więcej nie wyjawił (nawet w jakim browarze). Ponieważ oglądałem wtedy wiele różnych kapsli więc wyglądu psa dokładnie nie pamiętam ale na pewno był wyraźny napis po łuku DOG IN THE FOG.
Miałem okazję spróbować "Psa". Jest top najlepsze piwo jakie do tej pory piłem. Super wygląd etykiety na butelce 0,66. Cena na półce 3,89 może być zaporowa, ale na początku i tak się będzie sprzedawać.
Comment