Powiem Wam, że sporo takiego piwa marki piwo nabyłem razem z komapanami z pracy w sklepie Albert na Woli i nie było takie złe....gdy już tego sporo wypiliśmy, postanowilismy oddać butelki (była kaucja niestety) i zebrało się tego ponad 60 sztuk.... Początkowo pani ze sklepu nie chciała nam przyjąć tych buteleczek, ale przekonalismy ją, że jedynie w tej sieci sklepów można dostać to "cudo" i otrzymalismy kase za butelki.....
Piwo marki piwo
Collapse
X
-
O ile dobrze pamiętam, to piwo marki piwo na wczasach w Chojnicach widziałem w hypernovej i tam jak wół napisane stało, szto produkuje toto browar Kiper.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
ale najgorszy jest piwouwłaczająco - podobny kruger
jakiś czas temu w biedronce zobaczyłem 0,5l flandurynę za 1zł z napisem kruger (celowo piszę z małej)
pomyślałem, że pewnie nie będzie najlepsze, ale spróbować trzeba i przy okazji przybędzie mi kapsel do kolekcji (zbieram tylko kapsle od tego co sam wysuszę)
no i wziąłem łyk...to był szok! czegoś tak obrzydliwego nie piłem ani wcześniej ani później...
wziąłem jeszcze kilka łyków, bo nie mogłem uwierzyć, że jakaś ciecz może tak smakować;
nawet odór formaliny i gnijących zwierzaków na zajeciach z bioli (moje cholerne studia) był przyjemniejszy
wylałem to, kapsel wyrzuciłem...
strzeżcie się!Pijast Piwodziej :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedzi..."byle co, byle tanie, byle tylko sponiewierało"...
Nie zgodzę się z kolegą piwowar2, że brakuje informacji na temat producenta.
Tak jak Krzysiu, nie spotkałem się z brakiem danych wytwórcy na opakowaniach tych produktów. To raczej specjalność wielkich koncernów.
Nie uważam również, by piwa te były "nadwyżkami mocy produkcyjnych" konkretnych marek i sprzedawane pod zmienionymi nazwami. Chyba większość z nas (jeśli nie wszyscy) miało "przyjemność" próbować owych wynalazków i nijak one się mają do innych marek warzonych przez dany browar.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Nie zgodzę się z kolegą piwowar2, że brakuje informacji na temat producenta.
Tak jak Krzysiu, nie spotkałem się z brakiem danych wytwórcy na opakowaniach tych produktów. (...)
Comment
-
-
Nie zapomniałem.
Po prostu "nie spotkałem się z brakiem danych wytwórcy na opakowaniach tych produktów".
Być może zbyt mało styczności miałem z tymi wynalazkami, ponieważ skusić mnie na zakup tychże, może jedynie kapsel, którego jeszcze nie mam w kolekcji.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
Dzień dobry panu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedziNie zapomniałem.
Po prostu "nie spotkałem się z brakiem danych wytwórcy na opakowaniach tych produktów".
(...)
Przykład pierwszy z brzegu. "Karpackie" warzone w Warszawie przy ul. Kondratowicza to według ciebie jest wszystko w porzadku?
Comment
-
-
SergioP powoływał się na posty sprzed 2 lat , a dzisiejsza sytuacja zmieniła się dość znacznie. Parodoksalnie dzisiaj to chyba właśnie na piwach marketowych łatwiej odszukać adres producenta ( bo są najcześciej warzone przez mniejsze browary), niz na tych noszących nazwy znane powszechnie w całym kraju ( bo pochodzą z koncernów i podane są tylko adresy central). Van Pur idzie w slady koncernów i dlatego mamy takie "kwiatki".
Natomiast Krugera piłem kilka miesięcy temu i tak naprawdę wypiłem go bez emocji - zupełnie przeciętne piwo , porównywalne do tych szeroko reklamowanych. Nie zachwyciło mnie , ale wypiłem bez przeszkód. Widocznie biereczapplistesowi trafiło się cos znacznie gorszego .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPrzykład pierwszy z brzegu. "Karpackie" warzone w Warszawie przy ul. Kondratowicza to według ciebie jest wszystko w porzadku?
Jednak to chyba nie najlepszy przykład, bo wydaje mi się że ART rozpoczynając ten wątek miał na myśli piwa produkowane na wyłączne zamówienie poszczególnych dyskontów czy sieci marketów, a Karpackie raczej do takich nie należy (chyba, że się mylę).- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
Dzień dobry panu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedziParodoksalnie dzisiaj to chyba właśnie na piwach marketowych łatwiej odszukać adres producenta ( bo są najcześciej warzone przez mniejsze browary), niz na tych noszących nazwy znane powszechnie w całym kraju ( bo pochodzą z koncernów i podane są tylko adresy central). .
Comment
-
Comment