Bydgoszcz - następny do odstrzału?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Czy aby na pewno nie wyjeżdżamy za mocno z tematem opierając się JEDYNIE na twierdzeniu znanego jedynie Sopiście - kolekcjonera ? Bydgoszcz to stosunkowo duży browar ktorego ewent decyzja o zamknięciu z pewnościa nie nastąpi (nastąpila ) w krotkim okresie czasu. Może ktoś coś wie więcej na ten temat ? Chyba nie brakuje jako tako zorientowanych Bydgoszczan na naszym forum ?
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Krzysztof
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.04
      • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista
      Wczoraj dostałem list od jednego z kolekcjonerów z Bydgoszczy. Cytuję fragment: "Kujawiak rozlewa tylko Pilsa Tatrę ... oraz Kujawiaka. 28.09.06 dostałem obydwie ... (dot. etykiet-inf. moja) ale to już ostatnie bo załoga jest na wypowiedzeniu i z dniem 31.12.2006 kończy działalność". Jeśli to prawda to bardzo to smutne. Zwłaszcza, że to moje rodzinne miasto. Epitetów pod adresem Heinekena z grzeczności nie cytuję.

Wychodzi na to że najpierw Bydgoszcz "zsępiła" warszawę, a teraz "sepa" odstrzelono...
      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
      www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Holsten
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2005.01
        • 34

Decyzja juz zapadla.Browar bedzie zamkniety do 31.12.2006 a produkcja Kujawiaka bedzie przeniesiona do Warki.Posiadam informacje które zostaly sprawdzone i potwierdzone przez pracownika browaru.

Comment

• Krzysztof
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.04
          • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista
          Wczoraj dostałem list od jednego z kolekcjonerów z Bydgoszczy. Cytuję fragment: "Kujawiak rozlewa tylko Pilsa Tatrę ... oraz Kujawiaka. 28.09.06 dostałem obydwie ... (dot. etykiet-inf. moja) ale to już ostatnie bo załoga jest na wypowiedzeniu i z dniem 31.12.2006 kończy działalność". Jeśli to prawda to bardzo to smutne. Zwłaszcza, że to moje rodzinne miasto. Epitetów pod adresem Heinekena z grzeczności nie cytuję.

Po co te epitety? niech wczują się w naszą warszawską sytuację z przed 2 lat....
          Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
          www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Pogoniarz
            † 1971-2015 Piwosz w Raju
            • 2003.02
            • 7971

To się k.... długo utrzymali w Bydzi pod rządami henia Mam nadzieję,że inni "wielcy" tfu tfu nie pójdą śladami henia i też jakiegoś browaru nie zamkną...(choć na szczęście pole manewru nie mają zbyt dużego)

Prawie jak Piwo
            SZCZECIN

Comment

• adam16
              • 2001.02
              • 9865

Długo nie chciałem w to wierzyć, ale znajomi mieszkający w Bydgoszczy, właśnie mnie zapytali czy już słyszałem, że browar ma zostać zamknięty. A mieszkają tuż obok
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                Długo nie chciałem w to wierzyć, ale znajomi mieszkający w Bydgoszczy, właśnie mnie zapytali czy już słyszałem, że browar ma zostać zamknięty. A mieszkają tuż obok
                Dla mnie to tragedia...Moje wzburzenie narazie nie pozwala mi zbyt wiele napisać. a juz tym bardziej cenzuralnego o GŻ

Comment

• kiszot
                  🍼🍼
                  • 2001.08
                  • 8108

Nic nie napiszę bo musiałbym bluźnić.
                  Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                  1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                  Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                  So von Natur, Natur in alter Weise,
                  Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                  Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• adam16
                    • 2001.02
                    • 9865

Ja ciągle mam nadzieję, że to działa na zasadzie plotki. Mimo wszystko...
                    Browar Hajduki.
                    adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• pioterb4
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 4322

Ja ciągle mam nadzieję, że to działa na zasadzie plotki. Mimo wszystko...
                      Obyś miał rację. Szkoda tego browaru, szkoda smacznego piwka..Teraz Kujawiak ostro poszedł w kampanię reklamową, w całym mieście bilboardy itp, az dziwne że to wszystko chcą zamknąć

Comment

• adam16
                        • 2001.02
                        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
                        Obyś miał rację. Szkoda tego browaru, szkoda smacznego piwka..Teraz Kujawiak ostro poszedł w kampanię reklamową, w całym mieście bilboardy itp, az dziwne że to wszystko chcą zamknąć
                        To jeszcze nie daje podstaw do nie zamykania browaru niestety. Przecież wiadomo, że w ramach Grupy każde piwo może być "produkowane" w każdym browarze.
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz

Comment

• Holsten
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2005.01
                          • 34

To jeszcze nie daje podstaw do nie zamykania browaru niestety. Przecież wiadomo, że w ramach Grupy każde piwo może być "produkowane" w każdym browarze.
                          Ludzie z browaru potwierdzaja zamkniecie browaru do 31.12.2006. Przykra sytuacja bo
                          prawdopodobnie wszyscy straca prace a piwo pod marka "Kujawiak" bedzie dalej produkowane w innym browarze. Akcja reklamowa Kujawiaka jest teraz specjanie zrobiona aby konsument byl spokojny

Comment

• Pogoniarz
                            † 1971-2015 Piwosz w Raju
                            • 2003.02
                            • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Holsten
                            Ludzie z browaru potwierdzaja zamkniecie browaru do 31.12.2006. Przykra sytuacja bo
                            prawdopodobnie wszyscy straca prace a piwo pod marka "Kujawiak" bedzie dalej produkowane w innym browarze. Akcja reklamowa Kujawiaka jest teraz specjanie zrobiona aby konsument byl spokojny
                            Konsument nawet nie będzie wiedział po zamknięciu,że Kujawiaka nie warzy się w Bydzi,podobnie jest z Królewskim i Piastem.Masakra
                            Mam pytanie ,czy browar Kujawiak leży na ciekawych do inwestycji gruntach ?

Prawie jak Piwo
                            SZCZECIN

Comment

• Holsten
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2005.01
                              • 34

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
                              Konsument nawet nie będzie wiedział po zamknięciu,że Kujawiaka nie warzy się w Bydzi,podobnie jest z Królewskim i Piastem.Masakra
                              Dzialka jest raczej mniej ciekawa.Ma okolo 2,0 ha i nadaje sie pod inwestycje mieszkaniowe.

Comment

• pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
                                Jest mniej więcej na skraju trzech dzielnic: Starego Miasta, Śródmieścia i osiedla Wzgórze Wolności. Praktycznie srodek miasta, okolica pod blok mieszkalny nieciekawa, ale pod wszytko inne co przemyslowe ito okolica jest wymarzona.

Comment

Przetwarzanie...
                                X