Czy aby na pewno nie wyjeżdżamy za mocno z tematem opierając się JEDYNIE na twierdzeniu znanego jedynie Sopiście - kolekcjonera ? Bydgoszcz to stosunkowo duży browar ktorego ewent decyzja o zamknięciu z pewnościa nie nastąpi (nastąpila ) w krotkim okresie czasu. Może ktoś coś wie więcej na ten temat ? Chyba nie brakuje jako tako zorientowanych Bydgoszczan na naszym forum ?
Bydgoszcz - następny do odstrzału?
Collapse
X
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopistaWczoraj dostałem list od jednego z kolekcjonerów z Bydgoszczy. Cytuję fragment: "Kujawiak rozlewa tylko Pilsa Tatrę ... oraz Kujawiaka. 28.09.06 dostałem obydwie ... (dot. etykiet-inf. moja) ale to już ostatnie bo załoga jest na wypowiedzeniu i z dniem 31.12.2006 kończy działalność". Jeśli to prawda to bardzo to smutne. Zwłaszcza, że to moje rodzinne miasto. Epitetów pod adresem Heinekena z grzeczności nie cytuję.
Wychodzi na to że najpierw Bydgoszcz "zsępiła" warszawę, a teraz "sepa" odstrzelono...Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopistaWczoraj dostałem list od jednego z kolekcjonerów z Bydgoszczy. Cytuję fragment: "Kujawiak rozlewa tylko Pilsa Tatrę ... oraz Kujawiaka. 28.09.06 dostałem obydwie ... (dot. etykiet-inf. moja) ale to już ostatnie bo załoga jest na wypowiedzeniu i z dniem 31.12.2006 kończy działalność". Jeśli to prawda to bardzo to smutne. Zwłaszcza, że to moje rodzinne miasto. Epitetów pod adresem Heinekena z grzeczności nie cytuję.
Po co te epitety? niech wczują się w naszą warszawską sytuację z przed 2 lat....Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
To się k.... długo utrzymali w Bydzi pod rządami henia Mam nadzieję,że inni "wielcy" tfu tfu nie pójdą śladami henia i też jakiegoś browaru nie zamkną...(choć na szczęście pole manewru nie mają zbyt dużego)
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Długo nie chciałem w to wierzyć, ale znajomi mieszkający w Bydgoszczy, właśnie mnie zapytali czy już słyszałem, że browar ma zostać zamknięty. A mieszkają tuż obokBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Długo nie chciałem w to wierzyć, ale znajomi mieszkający w Bydgoszczy, właśnie mnie zapytali czy już słyszałem, że browar ma zostać zamknięty. A mieszkają tuż obok
Comment
-
-
Nic nie napiszę bo musiałbym bluźnić.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Ja ciągle mam nadzieję, że to działa na zasadzie plotki. Mimo wszystko...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Ja ciągle mam nadzieję, że to działa na zasadzie plotki. Mimo wszystko...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4Obyś miał rację. Szkoda tego browaru, szkoda smacznego piwka..Teraz Kujawiak ostro poszedł w kampanię reklamową, w całym mieście bilboardy itp, az dziwne że to wszystko chcą zamknąćBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16To jeszcze nie daje podstaw do nie zamykania browaru niestety. Przecież wiadomo, że w ramach Grupy każde piwo może być "produkowane" w każdym browarze.
prawdopodobnie wszyscy straca prace a piwo pod marka "Kujawiak" bedzie dalej produkowane w innym browarze. Akcja reklamowa Kujawiaka jest teraz specjanie zrobiona aby konsument byl spokojny
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HolstenLudzie z browaru potwierdzaja zamkniecie browaru do 31.12.2006. Przykra sytuacja bo
prawdopodobnie wszyscy straca prace a piwo pod marka "Kujawiak" bedzie dalej produkowane w innym browarze. Akcja reklamowa Kujawiaka jest teraz specjanie zrobiona aby konsument byl spokojny
Mam pytanie ,czy browar Kujawiak leży na ciekawych do inwestycji gruntach ?
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzKonsument nawet nie będzie wiedział po zamknięciu,że Kujawiaka nie warzy się w Bydzi,podobnie jest z Królewskim i Piastem.Masakra
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzKonsument nawet nie będzie wiedział po zamknięciu,że Kujawiaka nie warzy się w Bydzi,podobnie jest z Królewskim i Piastem.Masakra
Comment
-
Comment