Dzisiaj powtorka ciekawego programu telewizyjnego na BR3 o 11.15. Pokazany byl m.in. browar Pfister w Weigelshofen, ktory specjalizuje sie na warzeniu "biologicznego" piwa. Nowa ciekawostka na rynku jest piwo Hex z Weihenstephan, ktore zwiekszona zawartoscia jakiejs tam substancji chmielowej hex..... ma wlasciwosci zapobiegajace chorobom raka. Potwierdzone zostalo tez, co poruszane bylo w temacie "koniec Reinheitsgobot?" - niestety.
Program o piwie na BR3
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
-
Channel: Czechy
-
-
Technologia Piwowarstwa
Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...-
Channel: Piwo - ogólne
2023-09-14, 12:39 -
-
-
To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
-
Channel: Czechy
-
-
Rejestracja na kongres kolekcjonerów w Mińsku, 12-13 kwietnia 2019 r. jest otwarta. Organizacja: volaty.by club - Pywnyja Wolaty wraz z AAT "Lidskaje piwa". Szczegóły i program na stronie klubu. https://volaty.by/minsk2019/
- Wsparcie na każdym etapie uczestnictwa (wizy, zakwaterowanie,...-
Channel: Giełdy kolekcjonerskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment