Tu na formu to jak w prawdziwej knajpie. Odszedłem na chwilę a temat zmienił się ze dwa razy. Ale gdy tak 'lałem pod drzewkiem' dotarło do mnie, że robienie piwa w domu to jak słowa piosenki:'... bo nie o to chodzi by złapać króliczka, ale by go gonić ...'- albo jakos tak. A co do kaca to ozłocę kogos kto bozbawi mnie tej przypadłosci.
o sobocie :-)
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Browar z Dallas w Teksasie.
Piwo opisane jako "A fine polish Lager"
5% alk.
Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka
Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...-
Channel: USA
2025-02-05, 02:24 -
-
Piwo uwarzone na podstawie zwycięskiej receptury Pawła Wróbla w kategorii ... Session Black IPA w I Wielkopolskim Konkursie Piw Domowych.
ekstr, 12,5 alk. 5,3.
Piana gęsta obfita, beżowa, długotrwała.
Gazu dużo. Może ciut za.
Barwa - czarne nieprzejrzyste....-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Urban Chestnut to browar z amerykańskiego St. Louis, założony w 2010 r. przez Bawarczyka Floriana Kuplenta, którego filozofią jest łączenie piwowarskiego nowego i starego świata.
W 2015 r. w górnobawarskim Wolnzach (w sercu chmielarskiego regionu Hallertau) otworzył drugi browar....-
Channel: Niemcy
2024-12-27, 21:18 -
-
English Brown Porter,
5,2% alk.
Chmielony nie wiedzieć w sumie czemu Citrą i Mosaikiem. Nawet już z amerykańskich chmieli wybrałbym coś bardziej odpowiedniego do tego typu piwa, ale na ich stronie jest rozbieżność (zresztą nie po raz pierwszy), bo podają niemiecki...-
2024-12-02, 23:48 -
-
Alk. 5.2 / 14 blg
American India Pale Ale z browaru Jastrzębie.
Jasnozłote, lekko mętne.
Piana obfita, gęsta i trwała.
Aromat - spod owocowości z nutkami cytrusów, wyłania się przyjemna acz może nieoczekiwana słodowość.
Goryczka wysoka, ułożona....-
2024-11-20, 21:50 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment