Też wypełniłam ankietę, ale naprawdę trudno jest wypisać te wszystkie browary, których piwa kupuję, a których nie ma na liście.
Krótka ankieta - czyli prośba o pomoc dla studenta!
Collapse
X
-
-
Owszem wypelnilem ankiete chociaz moje mozliwosci zakupu wystawionych piw jest bardzo ograniczona.
A tak nawiasem möwiac nie podoba mi sie ta ankieta-jest robiona na miare lat 70-80-z göry narzucane jest jakie piwa powinno sie zakreslic bo innych nie ma na Liscie.
Nie wiem po co komu taka Ankieta i do czego powinna sluzyc ale jezeli na jej podstawie ma byc pisana jakas Tam praca na studiach to musze pozalowac tych studentöw ktörzy ja otrzymaja i przyszle pokolenie bedzie musialo na tym bazowac.
jak wiadomo wiele takich tematöw istnieje na szkolnictwie wyzszym ze my sie dalej tego uczymy a takie kraje jak Srilanka,Chiny i tp otrzymuja Zielona karte na przyjazd do uprzemyslowionych krajöw zeby tym pokazac w czym zecz.
Chcac zrobic Ankiete na Temat piwa i zamieszczawszy ja w Takim miejscu jak Browar powinno sie troche dalej zajrzec prawdzie w oczy i utworzyc ankiete wolnego wyboru-
Moim zdaniem bardziej sie nadaja do tego celu wszystkie Ankiety zalaczone na Forum poprzez Dziennik piwny i ocene danego piwa wlacznieComment
-
Ależ niczego nikomu nie narzucam. Od tego jest stosowne pole, aby można było wpisać dowolną markę piwa. Wprawdzie Polska to nie Niemcy, ale trochę piw się u nas produkuje i gdybym chciał zamieścić je wszystkie (lub przynamniej sporą część) najprawdopodobniej już pierwszy widok ankiety zniechęcałby do jej wypełnienia (z uwagi na jej rozmiary).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AxelWprawdzie Polska to nie Niemcy, ale trochę piw się u nas produkuje i gdybym chciał zamieścić je wszystkie (lub przynamniej sporą część) najprawdopodobniej już pierwszy widok ankiety zniechęcałby do jej wypełnienia (z uwagi na jej rozmiary).Comment
-
Problem w tym, że praktycznie ograniczyłeś się do koncernowej masówki z góry narzucając odpowiedzi. Może trzeba było pisać browarami a nie poszczególnymi piwami?To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Mam świadomość tego, że ta ankieta nie jest idealna. Musiałem jednak zastosować jakieś kryterium wybierając marki piwa do pytania 1 i 3. Główną intencją było, aby ankieta była na tyle zwięzła na ile jest to możliwe. Początkowo zamierzałem zamieścić tylko kilka (max. 10) marek, jednak uznałem, że konieczne będzie powiekszenie tej liczby o następnych kilkanaście. Zważywszy Marusiu na fakt, że owe 70 browarów produkuje z reguły co najmniej kilka piw każdy, daje nam to liczbę kilkuset marek. Jak więc zawsze w takich sytuacjach trzeba pójść na kompromis. Nie ma w tej sytuacji idealnego rozwiązania.
Dzięki za wszelkie uwagi.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumMoże trzeba było pisać browarami a nie poszczególnymi piwami?Comment
-
ciekawe czy jak opublikuą wyniki to będziecie wiedzieć po nich czy wypełniłem ankietę czy też nieLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Ja również wypełniłem ankietę. Fakt, że "pytania są tendencyjne", ale powiem szczerze rozumiem Axela - sporo z nas zna większość polskich piw, wie z jakich browarów pochodzą itd., itp. Jednak ta ankieta jest skierowana również do ludzi spoza forum i jestem przekonany, że wybór piw jest dla nich wystarczający (świadczy o tym poziom sprzedazy wybranych przez Axel'a piw).pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"Comment
-
Wypełnione. Czepiacie się trochę. I tak, że jest możliwość WPISANIA czegokolwiek obok OTHER to jest dużo. W większości znanych mi ankiet jest tylko INNE i już.Comment
-
Gratuluje tematu pracy licencjackiej!
A swoją drogą, to należy przyznać, że prace licencjacki są najsczęściej jedynie formalnościami. Dlatego należy się cieszyć, że Axel zajął się wogóle tematem bliskim jego sercu i naszym. Mógł pisać o jakichś głupotach a poruszył tak ważną gałąź gospodarki. Świadczy to o rosnącej w Polsce biroświadomości. Tą pracę przecierz ktoś przeczyta. Będą o niej mówić kumple Axela z uczelni. Dzięki temu Axel przyczynia się właśnie do wzrostu biroświadomości i stawiam mu piwo! Umówmy się Axel na piwko przez gg 4243198, albo tel 692 482 913.
Gratuluje tematu pracy licencjackiej!Comment
Comment