OK, takie wywiady będe zlecać redaktorowi Zythumowi
Piwny miesięcznik?
Collapse
X
-
-
Powinny znaleźć się jakieś ciekawe wywiady z miłośnikami tego trunku oraz z fachowcami w dziedzinie piwowarstwa. Poza tym warto pokazać, jak jest w innych krajach, np. w Czechach, czy Niemczech, jak wygląda tam kultura picia piwa, pokazać, że większość Czechów, czy Niemców kupuje piwa regionalne, a odrzuca komercję."All the good things for those who wait"
Comment
-
-
Wywiady / relacje / prezentacje miejsc promujących dobre piwa i w ogóle kulturę picia piwa.
Od dobrych pubów (jak np łódzki Peron 6) do niedużych sklepików ale z bogatym asortymentem.
Myślę, że klient nie pogardzi również jakimś kuponem zniżkowym do pubu czy sklepu.
Oczywiście foty w takim magazynie - od reportażowych po studyjne zdjęcia piw czy prezentacje wnętrz - muszą być prima sort!Dziku
Comment
-
-
- w każdym numerze recenzja jednego piwa polskiego i jednego zagranicznego (z rozkładówką )
- dużo o knajpach (tu byłby problem, ale można by współpracować z lokalami - zaeksperymentujcie z jakimś sugerowanym przez nas piwem, a napiszemy o was w następnym numerze)
- dużo o sklepach: "piłeś/łaś kiedyś dobre piwo na wakacjach i chciałbyś odświeżyć wspomnienia? dowiedz się, gdzie/czy możesz je dostać w swoim mieście" (tutaj pole do zarabiania na reklamach)
- piwo w połączeniu z turystyką: wybierz sie do Ciechanowa, zobacz zamek i napij się miejscowego piwa (współpraca z miastami)
- kąciki typu "Muzyka do piwa", "Piwo w literaturze"
Ale i tak najważniejsze jest opakowanie, przynajmniej na początku. Poza tym promocja - strona internetowa i wymiana bannerów, numery do poczytania/kupienia w knajpach i sklepach specjalistycznych, w miarę możliwości reklama w innych mediach.
Generalnie jest nadzieja, że udałoby się funkcjonować jako siła sprawcza. Kontakty w środowisku są, czego dowodzi gratisowe piwo na zlotach. Myślę, że dałoby się stworzyć jakąś sieć browarów, knajp i sklepów, które w miarę prężnie by współpracowały.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzikuDotarcie do klienta niszowego - egzemplarz magazynu doklejony do puszki Imperka, Warki Strong lub innego podobnego "nektaru"
pomyślę nad tym Imperkiem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną-- kąciki typu "Muzyka do piwa", "Piwo w literaturze"
Żą, ciekawe skąd zaczerpnąłeś takie pomysły
Comment
-
-
Piwne szlaki także zagraniczne - połączone z adresami noclegów, ścieżki rowerowe biegnące pomiedzy browarami, ciekawe wydarzenia (np.: bohemia tour regent).To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Krótkie reportaże z piwnych wycieczek - dużo zdjęć - przesyłane przez czytelników.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Slavoy zarzucił temat, czy nikt się nie doczepiu a propos ustawy o wychowaniu w trzeźwości. Nie mam bladego pojęcia, jakby się takie coś miało do niej, ktoś coś wie, czym mam przeryć ustawę?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaOK, takie wywiady będe zlecać redaktorowi ZythumowiTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaSlavoy zarzucił temat, czy nikt się nie doczepiu a propos ustawy o wychowaniu w trzeźwości. Nie mam bladego pojęcia, jakby się takie coś miało do niej, ktoś coś wie, czym mam przeryć ustawę?To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Akurat "Rynki Alkoholowe" to jest jak sama nazwa wskazuje pismo branżowe, skierowane do osób zajmujących się produkcją i obrotem alkoholem. Istnieje jednak magazyn (dwumiesięcznik) Wino, poświęcony wiadomo czemu, skierowany do szerokiego odbiorcy i dostępny np. w Empiku.
Comment
-
-
E, to mnie uspokoiliście Możemy wrócić do spraw merytorycznych
Dodatkowo w piśmie widzę stronę z historyjkami piwnymi w wykonaniu Yemiołki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrAkurat "Rynki Alkoholowe" to jest jak sama nazwa wskazuje pismo branżowe, skierowane do osób zajmujących się produkcją i obrotem alkoholem. Istnieje jednak magazyn (dwumiesięcznik) Wino, poświęcony wiadomo czemu, skierowany do szerokiego odbiorcy i dostępny np. w Empiku.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
Comment