No oczywiście od koncernów uciec się nie da i nie o to chodzi aby uciekać tylko aby najpierw ustalić jasny cel, pod niego opracować strategię a dopiero potem zabierać się za działalność operacyjną która musi być podporządkowana tym wyższym poziomom.
Piwny miesięcznik?
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Bez celu i strategii zapomnij o zysku. Celem nie może być zysk jako taki bo nie determinuje on żadnej strategii . Nie czas tu i miejsce na wykład z zarządzaniaTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Zysk jest natomiast MIERNIKIEM czy odpowiednio wybrano cel, strategię i w odpowiedni sposób je zrealizowano. Tak w najprostszym ujęciu.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaŻą, ciekawe skąd zaczerpnąłeś takie pomysły
A w kwestii komiksu: http://www.goats.com/archive/010618.html
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumZysk jest natomiast MIERNIKIEM czy odpowiednio wybrano cel, strategię i w odpowiedni sposób je zrealizowano. Tak w najprostszym ujęciu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumZysk jest natomiast MIERNIKIEM czy odpowiednio wybrano cel, strategię i w odpowiedni sposób je zrealizowano. Tak w najprostszym ujęciu.
Comment
-
-
Prosiłam na temat, Arcy, nie chcę tu dyskusji na tematy ekonomiczne
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyTaaaaa jest!
PS. A będzie kącik ekonomiczny z wykładami pewnego forumowicza na Z.?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ja proponowałbym w każdym numerze opisywać jeden Browar , zacząć od Polski ( historia , marki piwa jakie produkuje , zasięg występowania produktów itd.), jeśli chodzi o gratisy to myśle że nie byłoby problemów z dołączeniem np. wafelków bo pewnie browar przekazałby je za darmo , możnaby dorzucać tego typu gratisy przy okazji prezentowania właśnie tego zakładu. Np. w numerze XX opis Czarnkowa i gratis wafelki z Czarnkowa .
ps. gratuluje pomysłu i trzymam kciuki za realizacje
Comment
-
-
Szczerze - życzę powodzenia, ale jakoś nie bardzo wierzę że się nie uda. Bo jeśli ktoś o czymś takim myśli, powinien raczej zacząć od kalkulacji:
1. Koszty druku
2. Koszty i sposoby dystrubucji
3. Koszty osobowe, czyli wspomniane już wierszówki (na początku nierealne, chyba że znajdą się reklamodawcy) choćby, a także np. obsługa księgowa, o ile myślicie o reklamach choćby
To na początek. Potem warto poszukać zapotrzebowania na takie gazetkę - biorąc pod uwagę choćby browar.biz można liczyć na 100-200 prenumeratorów. Jeśli uda się jeszcze sprzedać 500 kolejnych egzemplarzy w tzw. sprzedaży komisowej, to już może być sukces. Problem w tym, że nie pokryje pewno nawet kosztów druku... Na a poza tym w dzisiejszej rzeczywistości ŻADNA gazeta nie utrzymuje się ze sprzedaży, tylko z reklam. A gdzie zamierzacie szukać reklamodawców i jak przekonać ich do tak niszowego pisma?
Zresztą kiedy widzę, że zaczyna się od planowania rubryk i tematów, to już wiem że skończy się tak samo jak poprzednie propozycje uaktywnienia pisarskiego browarowiczów.
Comment
-
-
Iommi, po pierwsze, chyba niezbyt uwaznie przeczytałes calość tematu. Po drugie - a skąd wniosek, że nie byla przeprowadzona kalkulacja? Nie mam 10 lat tylko 100, zatem nie martw się
W tym temacie prosze forumowiczów o ciekawe pomysly na zawartość, szczegołami technicznymi sie zainteresuje kto inny.Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2005-03-23, 19:55.
Comment
-
Comment