Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika breslauer
Piwny miesięcznik?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikZłość piękności szkodzi więc nie denerwuj się już tak.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikPowiadasz że doczekało się? A mogę prosić o jakieś bliższe szczegóły? No chyba, że jest to tajemnica handlowa.
Comment
-
-
A nie wiem czy coś z tego wyszło, miałam zapiernicz przy Warsztatach, przygotowałam jakiś mały bryczek i zapomniałam zapytać, co dalej. Zara się postaram dowiedzieć
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyZbliża się już lato. Kiedy startujemy?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTChyba nie tego lata
A tak ogólnie - to pomysł był i padł, ale kto wie, może kiedyś, za 100 lat ktoś odkopie ten temat i wcieli w życie
Comment
-
-
Po co odkopywać odkopane?
NIECH CAŁY NARÓD BUDUJE SWOJĄ PIVARIĘ!
zapraszam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaNo, Ty może lepiej zamieść artykulik o Warsztatach majowych na browar.biz, a potem się innych czepiaj
A tak ogólnie - to pomysł był i padł, ale kto wie, może kiedyś, za 100 lat ktoś odkopie ten temat i wcieli w życie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Chyba o tym nie było (wyszukiwarka nie znalazła w tym temacie), więc podaję.
Jest m.in.: "Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny":
Wydawnictwo SIGMA-NOT wydaje czasopisma fachowe informujące swoich czytelników o najnowszych osiągnięciach naukowych i nowoczesnych rozwiązaniach technicznych w Polsce i na świecie, popularyzuje problemy techniczne oraz poszerza wiedzę i kulturę techniczną.
Na temat piwny można też znaleźć coś dzieki google. Wystarczy zapisać się na news'y:
http://www.google.com/alerts?hl=en.
Stronka po angielsku, ale można zapisać się na "polskie" tematyZbieram porcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska
Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA:
https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Comment
-
-
Witam
Jeżeli ktoś ma czas i ochote to zapraszam do napisania artykułu o browarnictwie amatorskim do czasopisma Winiarz Polski ( http://wino.org.pl/images/stories//numer_1.pdf ). Pismo jest bezpłatne, nie ma też wynagrodzeń dla autorów. Jeśli chodzi o sens tego przedsięwzięcia to, w głównej mierze, ma być drukowane na różnego rodzaju imprezy, zloty, targi, giełdy itd. i tamże rozdawane ludziom spoza naszych kręgów (tzw. szarym zjadaczom chleba) aby zachęcić ich do domowego wyrobu wina, piwa, nalewek oraz przybliżyć szeroko pojętą tematyke slow food/wyrobów tradycyjnych.
Prosze chętnych o zgłaszanie sie przez PW.
arek
Comment
-
Comment