Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
A jakby tak małe browary zacząć otwierać w gospodarstwach agroturystycznych?
Niekoniecznie jedno gospodarstwo - jeden browar. W Niemczech działa coś takiego w ten sposób, że jeden mini browar należy do 10 rolników świadczących usługi agroturystyczne i urzędują oni w nim po kolei warząc piwo. Zwiedzanie browaru przez turystów bez względu na to kto aktualnie waży. Zmieściłoby się to w ustawie o wytwarzaniu alkoholu w gospodarstwach domowych a byłoby na pewno ciekawe. Może ktoś z was już robi coś takiego w swoim gospodarstwie, a może by poddać pomysł przed kolejnymi wakacjami jakiejś grupie przedsiębiorczych rolników?
Gdyby ważył piwo w domu rolnik polski,
byłby na pewno królem swojej wioski.
Turysta by go chętnie odwiedzał częściej
i piw ciekawych byłoby w RP więcej!!!
Najpierw trzeba zniszczyć, by po latach, jak oleum w głowie przybędzie, otwierrać małe, lokalne browary. Niestety polska przypadłość.
Comment