tak, jestem w stanie przyjąć Twoje założenie że wybierając się do gospodarstwa agroturystycznego jedziemy z dziećmy na osuszenie butelek z piwem.
Nowe miejsce dla małych browarów.
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Po zastanowieniu uważam że problemy prawne są do obejścia. Mam rodzine w Kanadzie i tam żeby ominąć wysoką akcyzę i vat na wyroby winiarskie , istnieją "sklepy" gdzie klient sam "wytwarza" sobie wino z gotowych zestawów i je butelkuje. Sklep posiada tylko owe zestawy no i aparaturę. Wszystko zgodne z prawem . Przez analogię właściciel agrobrowaru udostępnia swoje urządzenia a sam klient "produkuje" piwo na własny użytek . Oczywiście ze względu na "proces produkcyjny" warzy jedno a pije inne piwo uwarzone przez poprzedników - lub oczywiście wypija swoje piwo przy ponownym spotkaniu.
Pamiętam również gdy pracowałem w Warszawie , nie wiem czy jest tak do tej pory , niektóre puby nie mające zezwolenia na alkohol udostępniały tylko swoje stoliki i szklanki a klient nabywał piwo obok w sklepie.
Comment
-
-
We Wrocławiu na dworcu U Wuja odbywa się to w jeszcze weselszy sposób - zamawiasz "Fantazję Czosnkową", czyli suchą, prawie czerstwą bułkę maźniętą byle jak masłem czosnkowym za 3,50 i do tego dostajesz piwo gratis.
Podejrzewam, że jak byliśmy tam ostatnio, to sprawiliśmy zawód obsłudze wykazując się samozaparciem i zjadając wszystkie Fantazje, bo są one chyba wielokrotnego użytku ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RolekFajny pomysł.
Powiem stryjkowi, jest rolnikiem. Nie ma co robić z pieniędzmi, sprzedał niedawno wieprzka, to za całe trzysta złotych pewno kupi sobie browar.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum(...) Ponadto rolnikom należy wskazać wzór i zdać się na ich pomysłowość.
Wiesz co można zrobić z kilkudziesięciu kilogramów ziemniaków, drożdży, bańki na mleko, szybkowara i przewodu hamulcowego od Żuka? A oni wiedzą.
A jakie to widowiskowe... No i można się dzielić z letnikami...
Comment
-
-
We Wrocławiu na dworcu U Wuja odbywa się to w jeszcze weselszy sposób - zamawiasz "Fantazję Czosnkową", czyli suchą, prawie czerstwą bułkę maźniętą byle jak masłem czosnkowym za 3,50 i do tego dostajesz piwo gratis.
Zresztą we Wrocławiu, w spelunie PRL - też nie kupisz piwa - są tam zestawy "obowiązkowe" - dostajesz słonego palucha za 4 zł i piwo za 2 zł - wszystko razem oczywiście - ale oni tak kantują na podatku Vat (7 i 22%).NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum... Ponadto rolnikom należy wskazać wzór ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76Ale chyba nikt nie zabroniłby mi częstowania w knajpie moim piwem za darmochę, a może się mylę??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuJasne, dawniej był w telewizji taki program "Radzimy rolnikom", który mówił im, kiedy mają siać, kiedy kosić, a kiedy świniom dać żryć. Rolnik to taki matoł, że jak mu nie narysujesz, to sam nic nie wymyśli. Dlatego trza mu założyć agroturystykę i uwarzyć piwo, najlepiej w bańce od mleka, to zaoszczędzi na wiadrze. A do zakupu dwóch wiader w BA dostanie dofinansowanie z Brukseli. Tylko ktoś musi umyć mu gumofilce.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuZa wprowadzenie do obrotu (w tym również rozdawania gratis) towaru nie zbadanego sanitarnie grożą wysokie kary. A niechby ktoś nażarł się w domu nieświeżej kaszanki i dostał sr..., a potem zwalił winę na twoje piwo, to do końca życia byś się nie wypłacił z kar i odszkodowań.
Ktoś je organizuje, odbywają się w konkretnym lokalu, ludzie tam piją piwo własnej roboty - i w razie draki (opisanego przez Krzysia potencjalnego zatrucia) - co: ktoś zaskarży organizatora, a może właściciela lokalu w którym się to odbywa??
a jeśli nie - to nic nie stoi chyba na przeszkodzie że np. co sobota - organizuję sobie w knajpie takie "warsztaty" - tak żeby sciągnąć ludzi, i tak samo piją piwo domowej roboty.
Co o tym sądzisz Krzysiu?NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76A jak to się ma do takich warsztatów piwowarskich??
(...)
Co o tym sądzisz Krzysiu?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Jakoś przeżyliśmy Chociaż muszę powiedziec że lekko nie było, rano wszyscy wyglądali jakoś nieswojo(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment