Kupiłem Karmi Poema di caffe w Zabrzu, w hipermarkecie Real. Cena ok 2 PLN. Wyglad w pełni odzwierciedla oczekiwania dotyczące zapachu i smaku. Trudno ten napój nazywać piwem, jednak nie zmniejsza to jego bardzo pozytywnej oceny! Kolejna nisza, jesli dobrze zidentyfikowana, została właściwie przez Okocim wypełniona. Gratulacje!
Nowe Karmi [Poema di Caffe]
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pIvoKupiłem Karmi Poema di caffe w Zabrzu, w hipermarkecie Real. Cena ok 2 PLN. Wyglad w pełni odzwierciedla oczekiwania dotyczące zapachu i smaku. Trudno ten napój nazywać piwem, jednak nie zmniejsza to jego bardzo pozytywnej oceny! Kolejna nisza, jesli dobrze zidentyfikowana, została właściwie przez Okocim wypełniona. Gratulacje!
Comment
-
-
Brak emotikona przy w poscie powoduje, że nie bardzo rozumiem intencje kolegi o nicku "Krzysiu".
To, że niektórym trudno jest zdobyć się na wyrażenie pozytywnej opinii, nie daje im legitymacji do głupich insynuacji.
Pozytywna opinia niekoniecznie wiąże się z sytuacją ją wyrażającego, ale , jak mniemam, trudno to może bedzie niektórym zrozumieć. :-p
Gdybyś miał więcej (kieruje to do osoby o nicku "Krzysiu") równie celnych uwag, proszę - na przyszłośc o ich zachowanie dla siebie, ewentualnie wysłanie, w razie zupełnej konieczności, do mnie na priv, a nie na zaśmiecanie Forum, niemerytorycznymi i, co więcej, niecelnymi uwagami.
Comment
-
-
piłem je i juz wiem że będę często po nie sięgać, doskonałe aromatyzowane piwo b/a, z oceną czekam na dodanie tego piwka, w W-wie spotkałem je tylko i wyłacznie w KubusiuGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pIvo...Gdybyś miał więcej (kieruje to do osoby o nicku "Krzysiu") równie celnych uwag...Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2005-05-07, 20:01.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuMam mnóstwo równie celnych uwag. Powiem więcej - mam WYŁĄCZNIE celne uwagi. Jestem w stanie skierować je na dowolny temat. I zaśmiecam to forum od tak dawna, że wszyscy biorą mnie za maskotkę. Więc to, czy tobie podobaja sie moje niecelne uwagi, czy nie, nie ma żadnego znaczenia. Gdybyś jeszcze mówił o piwie, łatwiej byłoby to pyrzjąc do wiadomości, ale piszesz o czymś, co koło piwa nawet nie stało; wystarczy poczytać skład chemiczny.
Staram się każdego traktować poważnie, jednak skoro sam siebie uważasz za maskotkę, to twoja sprawa i rzeczywiście wiele to wyjaśnia, zwłaszcza w zakresie wartości Twoich uwag.
Co do ostatniej uwagi, to rzeczywiście znów potwierdziłeś celność Twoich sądów - nie na temat i znów chybione - na przyszłość zwróć może uwagę na temat w którym zabierasz głos, potem na treść postu na który się powołujesz, a na końcu może i nawet na fakt, który oceniasz.
W razie dalszych wątpliwości zapraszam na Priv.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jasiu_piwoszDosyć dobre ale mnie przypomina w smaku TOFFI z BROKA , które kiedyś bardzo lubiłem.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
No przestańcie, jakie nadużycie? i po co się szturchać o drobiazgi...
Każdy ma swoje zdanie, a drugi powinien je szanować.
Ile ludzi tyle gustów, smaków i zdań na ten temat !!
Co do nadużycia związanego z nazwą "piwo":
spójrz drogi kolego choćby na mleko, te ok 4% i te ok. 1,5% również nazywa się mlekiem, a nie napojem mlecznym, mleczną lurą.
Zresztą nie wymyślono jeszcze nazwy "ogólnej" na coś pomiędzy piwem, a wodą.
Jedyne co pamiętam i często kiedyś robił mój tata, to podpiwek, ale nie ma to znowu nic wspólnego z całkiem dobrymi piwami KARMI.
Zdrówko Wasze
Comment
-
-
KARMI
KISZOT czy piłeś już nowe Karmi , jeśli nie to musisz spróbować. Jeśli nawet nie jest to PIWO tylko '' piwny napój'' to mnie bardzo smakuje. Wspomniałem o TOFFI które też lubiłem , było bardzo dobre. Jestem zdania że czasami należy spożyć coś innego robiąc sobie przerwę między jasnymi, porterami etc. etc. Tak dla zdrowia i innego smaku. Chyba się ze mną zgadzasz .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BHmmm... może mlekiem? - Droga Akszeingo.
W każdym razie wiemy już, że PIWEM nie jest
Ważne, że smakuje. Jogurt też ani mlekiem ani piwem niej jest, a mi smakuje
Stawiam na to, że Karmi jest jakimś napojem słodowym.
Piwopodobnym?
A może mlekopodobnym?
A tekst: "napój piwopodobny" przypomina mi tekst Tymona Tymańskiego o muzyce weselnej: "muzyka okołodźwiękowa"
Comment
-
Comment