28.02 to Wodnik czy Ryby?
niebezpiecznie jest życzyć "sto lat", a może Krzysiu ma 98 i wyszłoby na to, że mu źle życzymy? No ale dołączam się ogólnie do życzeń oczywiście, to chyba wczoraj z tej okazji piłam piwo w Niebie, tak nie byłam pewna, ale widać miałam przeczucie, że jest jakaś okazja ...
Impreza urodzinowa jakaś będzie?
Dzięki za toast. Impreza była dzień wcześniej, takie dwa w jednym - śledzik i urodziny. wczoraj ze zrozumiałych względów nie mogłem świętować, zeżarłem więc tylko pół kilo wiśni w likierze.
Strážnice to małe miasteczko w kraju południowo morawskim. Małe, ale od 2023 roku posiadające już dwa browarki. Pierwszy Strážnický Slavjan, podobno był na sprzedaż, ale czy do tego doszło?? Czesi na swoich stronach piszą, że w styczniu tego roku był dostępny w firmowej knajpce....
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
Harpagan, od wielu lat dobrze znany wszystkim piwoszom z nietuzinkowych piw o odjechanych nazwach, jako kolejny kontrakt może się już pochwalić własnym browarem. Tak uczynił Łukasz Grudzień zapraszając do Kostrzyna Wkp. naszą 6-osobową ekipę nazajutrz po Poznańskich Targach Piwa, czyli...
Comment