Reklama piwa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pieczarek
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.06
    • 5011

"Gazeta Prawna" z 27.06.2002 poinformowała, że w sejmie zakończono prace nad projektem nowelizacji ustawy o wychowaniu w trzeźwości głównie w zakresie reklamy piwa w sporcie.
    Propozycje zmian przewidują:
    - organizacje sportowe będą mogły podczas imprez świadczyć reklamy na rzecz browarów
    - ograniczenie reklamy piwa będzie obowiązywało w godzinach 6.00 - 20.00 (obecnie 6.00 - 23.00)
    - dopuszczenie reklamy na słupach i tablicach jeśli 20% powierzchni reklamy będzie zajmował widoczny napis o zakazie sprzedaży piwa nieletnim
    - dopuszczenie do sponsorowania nie tylko pojedynczej imprezy ale także całorocznych rozgrywek ligowych

Trudno powiedzieć co z tego się ostanie w dalszych pracach. Wydaje się jednak, że widoczne objawy przegięcia pały (głównie spadek wpływów podatkowych) dały do myślenia nawet najgłupszym parlamentarzystom. Świadczy o tym także rozważana propozycja obniżenia o 1/3 akcyzy na mocniejsze alkohole.

Comment

• adam16
      • 2001.02
      • 9865

W dzisiejszej Rzeczypospolitej jest też o całkowitym zakazie serwowania piwa (i innych alkoholi), za darmo lub po obniżonych cenach, w trakcie spotkań przy okazji kampanii wyborczych.
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• baklazanek
        † 2014 Piwosz w Raju
        • 2001.08
        • 3562

Ale pewnie dla polityków będą wyjątkiI będą chlali za darmoche do upadłego

Comment

• And69
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.06
          • 1487

Na wszystko znajdą się sposoby . W tamtym roku pewna duża sieć handlowa żeby przyciągąć ludzi zrobiła piknik na parkingu , od dostawców dostała sprzęt i produkty za fri . Ponieważ nie można było rozdawać piwa poproszono browar o pomoc w znalezieniu osoby z koncesją na wyszynk alkoholi i osoba ta sprzedawała piwo po 1 zł za 0,5 l . Pieniążki były dla niego za zmarnowany "czas" . A barmanki też były wynajęte przez browar . Tak więc na wszystko jest sposób .

Comment

• pieczarek
            • 2001.06
            • 5011

W "Rzeczpospolitej" z 24.07.2002r. dwie opinie publicystów na temat nowelizacji ustawy o wychowaniu w trzeźwości w zakresie dopuszczalności reklamowania piwa.
            Krzysztof Gottesman jest przeciw reklamie piwa (zakłamanie, alkoholizm, łatwe pieniądze, patologie itp argumenty)
            Natomiast Maciej Rybiński cieszy się, że zwycięża zdrowy rozsądek ("idealistyczni maniacy polityczni zakazali reklamowania piwa w telewizji", "reklama piwa będzie się znów różnić od dziennika tv otwartością. Jest to duże osiągnięcie w czasach załgania.").
            Obie opinie do przeczytania w rubryce pod wałęsowskim tytułem "Za, a nawet przeciw".

Wersje sieciowe:
            tu "za"

a tu "nawet przeciw"

Comment

• szostak
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.02
              • 1176

A mi reklama piwa osobiście szczerze wisi, bo nie ma na mnie żadnego wpływu. Piję tylko to na co mam akurat ochotę, a nie to, co próbują mi wmówić. Najchętniej pijam te gatunki, które nie są reklamowane. Choć reklamy piwa telewizyjne oglądać przyjemnie. Najlepsze według mnie jest Królewskie, ale osobiście go nigdy nie piłem. I raczej nie wypiję, chyba że będę w Warszawie.

Comment

• celt_birofil
                † 2017 Piwosz w Raju
                • 2001.09
                • 4469

A mni się zrobiło miło, kiedy po 23 włączyłem TV - cały piwny blok reklamowy - 2xCarlsberg, Lech, Tychy i nawet Karmi (siedzą 3 panienki i mówią do Bogusia L. "Co ty wiesz o piwie" )
                Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• And69
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.06
                  • 1487

Reklama Karmi jako piwa bezalkoholowego jest puszczana o różnych godzinach .

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

baklazanek napisal/a
                    Ale pewnie dla polityków będą wyjątkiI będą chlali za darmoche do upadłego
                    Zawsze możesz zostać politykiem. Będziesz miał chlanie za darmochę do końca życia.

Comment

• baklazanek
                      † 2014 Piwosz w Raju
                      • 2001.08
                      • 3562

Politykiem chciałbym zostać ale chlanie do końca życia mi się nie uśmiecha

Comment

• jerzy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.10
                        • 4707

A ja chlać do końca życia za darmochę to bym chciał, za to zostać politykiem to mi się nie uśmiecha...
                        browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• adam16
                          • 2001.02
                          • 9865

Za Dziennikiem Zachodnim:

Skutki picia "Warki"
                          Już wiadomo, jakie były przyczyny wszelkich porażek za czasów Polski szlacheckiej. Wszystko przez piwo marki "Warka"! Dowiadujemy się tego z ostatniej telewizyjnej reklamy tego napoju.
                          Pod zamkiem zebrało się pospolite ruszenie. Jeden szlachcic krzyczy "na Moskwę! ". Drugi: "na Wiedeń! ". Zebrani nie mogą zdecydować, z kim toczyć wojnę. Spór rozstrzyga trzeci szlachcic, wrzeszczący: "na Warkę! ". Tłum rusza do najbliższej gospody, gdzie wszyscy piją piwo.
                          Wniosek? Pijana szlachta doprowadziła do rozbiorów Polski. Nie chcesz powtórzyć błędów pijanych warchołów, nie pij piwa "Warka".
                          Agencji reklamowej, która wymyśliła ten scenariusz, trzeba tylko pogratulować reklamy antyalkoholowej. ?
                          Jar
                          Browar Hajduki.
                          adam16@browar.biz
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• baklazanek
                            † 2014 Piwosz w Raju
                            • 2001.08
                            • 3562

W ten sam sposób można by napisać: ? Nie przewoź piwa Lech w samochodzie bo utkniesz w rowie?

Comment

• justin
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.08
                              • 39

Tiaaaaa...
                              A turlające się, pełne beczki Dębowego Mocnego o średnicu 2,5 metra nie mają szans zrobić ci krzywdy...

Comment

• baklazanek
                                † 2014 Piwosz w Raju
                                • 2001.08
                                • 3562

Beczki mi nie straszne A wczoraj widziałem reklamę Lecha(Nawet nie draśnięte). Została puszczona przed 23 no i oczywiście nie było nic a nic mowy o reklamowaniu Piwa. ??Film? został puszczony tylko do momentu gdy jeden koleś otwiera samochód żeby sprawdzić czy Leszkowi nic się nie stało. No i mówi ??Nawet nie draśnięte? a piwka nie widać Kolejna drwina z prawa.
                                Na razie takie numery robi Okocim i Lech, a Żywca jeszcze nie widziałem.

Comment

Przetwarzanie...
                                X