Nowy browar w Łasku

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • delvish
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.11
    • 3508

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Zerknij sobie do galerii.
    Zerkam, zerkam i im bardziej zerkam tym bardziej nie widzę tam ferementowni
    Swoją drogą, jeśli udałoby im się zrobić przy zamkniętej fermentacji piwo smakujące jak to z otwartych kadzi Ciechana to powinni dostać medal i opatentować tą metodę
    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
    (Frank Zappa)

    "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

      #47
      Faktycznie przyznaję w galerii fotografii działu fermentacji nie ma. Podaj mi swojego emaila to podeślę ci tą fotkę.
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      • delvish
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.11
        • 3508

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
        No to ciebie zmartwie. Browar Jagiełło stosuje zamkniętą fermentacje.
        Tak jeszcze mi się przypomniało. Kiedy jak kiedy, ale w zeszlym roku BJ na 100% stosował otwartą fermentację. Jestem w stanie się o to założyć np. o beczkę piwa, mimo, że nie zwiedzałem browaru i nie "zaglądałem w każdy kąt"

        PS. Maila puściłem na PW a z zdjęć fermentowni jak nie było tak nie ma
        "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
        (Frank Zappa)

        "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

        Comment

        • abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

          #49
          Własnie byłem w nim w zeszłym roku. Więc lepiej się nie zakładaj
          Piwna turystyka według abernackiego

          Comment

          • delvish
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.11
            • 3508

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
            Własnie byłem w nim w zeszłym roku. Więc lepiej się nie zakładaj
            Zakład aktualny
            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
            (Frank Zappa)

            "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

            Comment

            • Myszon007
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2007.02
              • 1208

              #51
              Tymczasem browar czeka rozbudowa Otrzymali dofinansowanie z UE (Podnoszenie innowacyjności i konkurencyjności przedsiębiorstw)
              na ciekawy projekt: "Marek Kaczorowski Piwomar-Browar Koreb
              Nowatorska metoda warzenia piwa przy pomocy energii słonecznej - 1 462 440,00 PLN".
              ♪♫

              Comment

              • darekd
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍺🍺🍺
                • 2003.02
                • 12479

                #52
                To już znane jest między innymi w browarze Felsenbräu w niemieckim Thalmannsfeld.
                Ale czy słoneczko poprawi smak tego piwa, mam poważne wątpliwości...

                Comment

                Przetwarzanie...