a dokładnie przekształcenie się rozlewni piwa Piwomar w browar, pierwszy rozlew ma być podobno w maju (choć wątpię, jak na razie jest tam zbyt duzy bałagan ze wszystkim choć kto wie), w każdym bądź razie urządzenia do produkcji naocznie widziałem
Nowy browar w Łasku
Collapse
X
-
Nowy browar w Łasku
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plTagi: brak -
-
nie oczekuj perełek, będzie standard czyli Pils i Mocne ale później kto wie....Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
szkoda że w sobotę się dowiedziałem - dzień wcześniej chętnie bym tam zajrzał po drodze...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Właśnie byłem w Łasku w Piwomarze. Zapowiadają uruchomienie na przełowmie V/VI - żeby z piwem zdążyć na lato. Rzeczywiście ma być głównie mocne. Trochę informacji pobocznych jest w artykule na stronie Bractwa Piwnego.
Czekam naComment
-
Uruchomienie - czyli warzenie czy rozlew? Jeśli to pierwsze, to raczej "na lato" nie zdążą...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Nie znam tej rozlewni. Czyje piwko rozlewała? Mieli jakąś własną markę? Wiadomo jak nazwą swój własny produkt? No i jakiego rzędu ma być wielkość produkcji? Z pewnością zbyt mała, by dotrzeć do mnie, do Białegostoku... Jak je dorwiecie wypijcie moje zdrowie.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggyUruchomienie - czyli warzenie czy rozlew? Jeśli to pierwsze, to raczej "na lato" nie zdążą...Comment
-
W ten sposób to jasne; myślałem o bardziej tradycyjnej technologii...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggyW ten sposób to jasne; myślałem o bardziej tradycyjnej technologii...
W końcu to wciąż jest rozlewnia piwa, która zarabia na ilości a nie jakości rozlewanych produktów. Walory napitków są dla niej mało istotne, bo płacą im za hl rozlanego piwa (aby tylko PET-ów lub szkła starczyło)
bla bla blaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggyUruchomienie - czyli warzenie czy rozlew? Jeśli to pierwsze, to raczej "na lato" nie zdążą...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggyW ten sposób to jasne; myślałem o bardziej tradycyjnej technologii...
Kalifat - twoje uwagi sa bardzo naiwne i wręcz obraźliwe. mnie to lata, ale zwróć uwagę na jedną rzecz - rozlewnia piwa zarabia pieniadze na SPRZEDAŻY rozlanego piwa, a nie przelewaniu w różne naczynia. Uwagi o jakości są tu nie na miejscu.Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2005-05-06, 10:44.Comment
-
Pytanie jest czy mówimy o piwie zdatnym do spożycia , o piwie przyzwoitym czy piwie dobrym. Moim zdaniem podane wartości przez Krzysia dotyczą tego pierwszego, około 30 dni leżakowania dla drugiego, i conajmniej 45 dla trzeciego. To nie są oczywiście niezmienne. Takie wnioski wysnułem z książek o piwowarstwie i osobistych doświadczeń smakowych.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
A tak mi się wzięła; bądź co bądź, technologia tradycyjna wymaga cokolwiek mniejszych nakładów inwestycyjnych - ale może mają grubszą gotówkę. Zresztą Becik pisał, że widział urządzenia, ale nie pisał jakie.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumPytanie jest czy mówimy o piwie zdatnym do spożycia , o piwie przyzwoitym czy piwie dobrym ...
Zythum, "zdatne do spożycia" i "dobre" to pojęcia względne, nieobiektywne. Sądząc po spożyciu, najlepsze jest Tyskie Gronie.Comment