Ja też mieszkam na południu , a właściwie na południowym zachodzie ( dolnośląskie ) a Zagłoba pojawił sie Tesco dosłownie kilka tygodni temu . I jak narazie dostępne jest tylko w tej jednej sieci , ale w ilosciach raczej symbolicznych ( nie jest stale dostępne , jak to bywa z innymi piwami koncernowymi) . Nie ma więc w tym nic dziwnego że ktoś jest zaskoczony pojawieniem się tego piwa w markecie.
Potwierdza to jedynie fakt, że zasady dystrybucji przez koncerny są oczywiście nieodgadnione...
Ostatnia zmiana dokonana przez remfire; 2006-05-21, 21:10.
Taka jest polityka Carlsberga - tylko to piwo jest promowane jako marka ogólnopolska. Inne ich piwa (np. Zagłoba czy Bosman) mają mieć wyłącznie lokalny zasięg, co jak wół stoi napisane na nowych etykietach Bosmana.
aaa własnie! i to by tlumaczylo moje zdziwienie. Żeby jeszcze w tym Tesco był Zagloba w butelce to bylbym w siodnym niebie. W ogole Okocim promuje Harnasia( ktory jest moim zdaniem co najmniej niesmaczny) a takie marki jak Zagloba czy nawet Okocim Jasne Pełne sa trudno dostepne. Z Okocimem Jasnym jest troche łatwiej ale tez raczej u mnie tylko w marketach i wiekszych sklepach
Widocznie jest to marka lokalna, sprzedawana w zasięgu browaru w Brzesku. A jak on sobie ten zasięg wyznacza to jego słodka tajemnica - jak widać Opoczno też się w tym mieści. Natomiast na południowym zachodzie zapewne marką lokalną jest Piast.
Czy ktoś może się zastanawiał, albo wie, kiedy pojawiła się pierwsza etykieta "standard" i w jakim browarze?
I do kiedy były używane, bo niby to okres 1950-55, ale np. w Olsztynie produkcję piwa rozpoczęto w 1963 a 5 różnych etykiet typu standard jest znanych z tego browaru....
Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
Piwo jasne o zawartości alko 4.6% tym razem z Brzeska (LPL 03).
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - jasne złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość i słód pilzneński z nutką "lodówkowego" chmielu....
Witam, mam do sprzedania kegi po piwie w bardzo dobrym stanie (10 sztuk x 30L + 1 sztuka 50l); Głównie Beck's,Pilsner, Żywiec, Okocim oraz Browar Szczecin S.A. (50l)
Kegi oczywiście z legalnego źródła;
Wojewodztwo slaskie
T:576046066...
Comment