Lubicie piwo tego typu? Padło wczoraj pytanie (Maryhh) czy Piast jeszcze to produkuje. Nie wiem!!! Nigdy tego piwa nie lubiłam, spać mi się chce po jakimkolwiek Porterze. No, chyba, że szybko je zapiję jakimś jasnym pełnym
Piwo specyficzne,bardzo bogate. Daleki kuzyn stoutów, jednak niwiele ma z nimi wspólnego.
W porterze lubię pełnie smaku jakiej nie znajdzie sie w żadnym innym piwie. Piwo intensywnie gorzkie i słodkie jednoczesnie posiada silny przypalony aromat i zapach słodki, owocowy ( nie jabłkowy ani cytrynowy . Z porterów jakie piłem najbardziej przypadł mi do gustu Tyski, Lech produkowany w Ostrowie Wlkp ( niestety żaden z tych browarów juz nie produkuje portera ). Poza tym niezły jest Żywiec i Dojlidy ( nie zawsze). Także irlandzkie portery są niezłe - ale to już zupełnie inna historia.
Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
ja lubiem
Lecha, a także Zywca (trzeba też tu wspomnieć o irlandzkich przysmakach)
oczywiscie dobrze go pic na zmiane
czyli porter i potem full light
i tak w kółko
lub też pół na pół
Moja odpowiedź w skutek tłoku na łączach odzwierciedliła się dużo poniżej kwestii, na którą odpowiadałam, chodziło oczywiście o "rżnięcie". Nie będę pisać, co mi się nasunęło, bo to się z tego zrobi lawina aluzji bynajmniej nie na tematy piwne.
No pewnie, żem chętna (na edukację), w koncu już się i tak umówiliśmy.
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
Otwarty niedawno sklep, można by rzecz patronacki Browaru Staropolskiego, bo 99% asortymentu to ichniejsze piwka, zestawy, szkło firmowe. Jest Koźlak Staropolski, wszystkie Portery i np puszkowe Dworskie, co nigdzie na oczy nie widziałem. Jak ktoś lubi Staropolskie "sztosy" to wpadajcie,...
Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...
Comment