Ostatnio dużo reklamuje sie piwa palone np:
Grupa Żywiec wprowadziła nową butelkę piwa Żywiec Porter o pojemności 0,5 l. Do tej pory producent udostepniał to piwo tylko w butelkach 0,33 l.
Porter jest piwem mocnym, ciemnym, warzonym według tradycyjnej receptury z 1881.
Do Żywieckiego Portera stosuje się słód monachijskiego i słody specjalne, które są palone ręcznie na miejscu w Żywcu.
Palarka używana w tym celu ma już ponad sto lat.
Porter przed rozlaniem musi dojrzewać kilka miesięcy
Czy to jest coś warte czy tylko reklama.Nie piłem jeszcze palonego.
Grupa Żywiec wprowadziła nową butelkę piwa Żywiec Porter o pojemności 0,5 l. Do tej pory producent udostepniał to piwo tylko w butelkach 0,33 l.
Porter jest piwem mocnym, ciemnym, warzonym według tradycyjnej receptury z 1881.
Do Żywieckiego Portera stosuje się słód monachijskiego i słody specjalne, które są palone ręcznie na miejscu w Żywcu.
Palarka używana w tym celu ma już ponad sto lat.
Porter przed rozlaniem musi dojrzewać kilka miesięcy
Czy to jest coś warte czy tylko reklama.Nie piłem jeszcze palonego.
Comment