Czy będzie pszeniczniak z Ciechanowa?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19274

    #16
    każdy na pewno się stara, by informować ludzi, że jest coś poza Żywcem i jest to naprawdę niezłe. jednak ze stereotypami dość trudno się walczy. o ile przekonanie tych, którym piwo nie smakuje, bo jest gorzkie jest łatwiej (mamy koźlaki, ciemne, miodowe etc.) natomiast pszeniczne to dość specyficzny rodzaj piwa, ani słodkie, ani gorzkie, a w dodatku kwaskowe...

    Comment

    • Alchemych
      Porucznik Browarny Tester
      • 2003.12
      • 349

      #17
      Osobiście nie mam przekonania do uprawiania misji bo trudno namawiać do pszeniczniaka kogoś, kto z góry ma założone cechy "dobrego" piwa. Mogę natomiast postawić na ten przykład znajomkowi piwo pszeniczne z Ciechanowa zawiązując mu wcześniej oczy... niech próbuje, niech zgaduje, i niech sam zadecyduje czy warto wydać coś z owoców swojej pracy na taki specyfik

      Comment

      • kloss
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 2526

        #18
        Te wieści o pszeniczniaku z Ciechanowa słyszę przynajmniej od miesiąca/bo rzekomo już wtedy miał być uwarzony/ale ostatnio ucichły.Uwierzę jak zobaczę.

        Comment

        • Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9087

          #19
          Jeśli będzie, to mam nadzieję, że będzie mniej lurowaty od niemieckojabłonowskich specyfików.
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

          Comment

          • zAjkA
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.12
            • 1089

            #20
            Ja z niecierpliwoscia wyczekuje na pszeniczniaka z Ciechanowa i mam nadzieje ze sie nie zawiode. . Oby byl 10x lepszy niz rzekomy pszeniczniak niemiecki sygnowany logo Browaru Jablonowo.
            Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

            Comment

            • Bombadil13
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.05
              • 2479

              #21
              Jak będzie dobry to będę kupował!
              Jak ukraiński Obołon za 3,5 schodzi z półek jak woda to czemu ciechanowski ma się nie sprzedawać?
              Warunek: musi być dobry! Myślę żę polscy wielbiciele weizenów chętnie sięgną po niego.
              A co sądzicie o tym ukraińskim pszenicznym?
              Poszukuję

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19274

                #22
                raczej nie w tym wątku... nie jestem tylko pewien czy ciechanowski będzie w tak dobrej cenie jak z ukrainy.

                Comment

                • Hannibal
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.03
                  • 1426

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                  raczej nie w tym wątku... nie jestem tylko pewien czy ciechanowski będzie w tak dobrej cenie jak z ukrainy.
                  A dlaczego cena przeniczniaka ma być z założenia wyższa niż innych piw? Przecież słód pszeniczny nie jest taki drogi. A drożdże też chyba nie.
                  "All the good things for those who wait"

                  Comment

                  • arcy
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2002.07
                    • 7538

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hannibal
                    A dlaczego cena przeniczniaka ma być z założenia wyższa niż innych piw? Przecież słód pszeniczny nie jest taki drogi. A drożdże też chyba nie.
                    Warzenie Żywego też teoretycznie nie jest aż takie drogie.

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19274

                      #25
                      o cenach piw i ich realności już dyskutowaliśmy. realnie rzecz biorąc arcy ma rację.

                      Comment

                      • supersklep
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.01
                        • 982

                        #26
                        Już prawie połowa maja ,a miał być na początku miesiąca.Pewnie w Warszawie będzie w sklepach najszybciej i dowiemy się o tym od naszych agentów ze stolicy


                        Comment

                        • Dreamer
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.05
                          • 1576

                          #27
                          Ciechanowski weizen już jest!

                          WEIZEN Z CIECHANOWA JUŻ JEST!
                          (nie ukrywam, że piszę to ręką drżącą z wrażenia i nie wierzę, że jestem pierwszy!!)
                          Mieliśmy wraz z kolegą mste możliwość odwiedzić 27.05 br. browar w Ciechanowie. Solidnie się nami zaopiekowano oprowadzając po linii produkcyjnej (widzieliśmy tylko fermentującą brzeczkę, tanki pośrednie i imponującą leżakownię, linia rozlewu była wyłączona). Dzięki niesamowitej uprzejmości szefa browaru (Marek Jakubiak) mieliśmy okazję popróbowania kilku piwek, no i tego najważniejszego - Weizena. Naważony w ilości 60 hl już jakiś czas temu, czeka, zdaniem M. Jakubiaka, na pomysł co z nim zrobić...!
                          Piwko jest pyszne, delikatnością smaku przypomina belgijskiego Blanche'a (smak drożdży niewyczuwalny, delikatny jasnosłomkowy kolor, obfita piana - aczkolwiek degustowana próbka pochodziła prosto z tanku i podana została w naczyniu laboratoryjnym). Świetna propozycja na upalne lato - smakowało nawet towarzyszącym nam zaprzysiężonym wielbicielom pilsnerów.
                          Szef browaru nie umiał nam dokładnie powiedzieć, w jakiej postaci piwko trafi na rynek - czy w butelkach (oby), czy tylko w kegach... nie wiadomo.
                          Nie ważne - trzymamy kciuki, żeby się przyjęło i sprzedawało jak najlepiej.
                          Jeszcze jedno - w Ciechanowie byliśmy po raz pierwszy. Wrażenia z pobytu w browarze jak najbardziej pozytywne: kompetentny człowiek, który nas oprowadzał i super gościnny właściciel.
                          Oby więcej takiego obywatelskiego podejścia.
                          Blog: Piwna Brytania

                          Comment

                          • mste
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.01
                            • 152

                            #28
                            Właściciel Ciechanowa miał też pomysł sprzedaży butelkowanego pszeniczniaka poprzez sklep browar.biz. Zapewne ze względu na bardzo wysokie koszty dystrybucji.
                            A tak swoją drogą to zostaliśmy bardzo miło przyjęci, co się bardzo rzadko zdaża wśród polskich browarów.

                            Comment

                            • e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19274

                              #29
                              jak przywiezie dwie beczki do Żywca to zejdą moment, no ale koszty...

                              Comment

                              • Dreamer
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.05
                                • 1576

                                #30
                                Ja już próbuje zainteresować tym piwkiem Marka z Peronu 6 w Łodzi (ufając, że dzięki temu piwko pojawi się w naszym mieście), ale wchłonięcie 60 hl piwnego trunku, nawet przedniej jakości, to dla wszystkich zapaleńców wziętych do kupy razem byłoby nie lada wyzwanie
                                Blog: Piwna Brytania

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X