Czy będzie pszeniczniak z Ciechanowa?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19274

    #31
    w takim bądź razie dziwi mnie, że nie przygotowali żadnej idei jak sprzedać uważone piwa zanim to zrobili (a tak wynika z wypowiedzi powyżej).

    Comment

    • Dreamer
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 1576

      #32
      Bardzo słuszna uwaga. Niemniej szefostwo w rozmowie z nami sprawiało wrażenie, że dobrze wie co robi, i chyba jakaś tajemna strategia została już dawno ukartowana - tylko nam nie było dane jej poznać.
      Blog: Piwna Brytania

      Comment

      • kishar
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.10
        • 1691

        #33
        Według mnie dobrym rozwiązaniem była by sprzedaż przez sklepy i puby specjalistyczne, no i przeciez Ciechanów ma swoje kanały dystrybucyjne.

        Comment

        • Dreamer
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.05
          • 1576

          #34
          Niestety to wymaga pewnych nakładów na reklamę (i to podejrzewam, uwzględniając upodobania naszego SUPER-EXTRA-MOCNEGO rynku, całkiem niemałych). Tymczasem kanały dystrybucyjne browaru do kilka hurtowni na terenie kraju (zainteresowanych masówką) oraz wielce kapryśna sieć Żywiec Trade.
          Blog: Piwna Brytania

          Comment

          • yendras
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.12
            • 2052

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dreamer
            [...]Tymczasem kanały dystrybucyjne browaru do kilka hurtowni na terenie kraju (zainteresowanych masówką) oraz wielce kapryśna sieć Żywiec Trade.
            ... która handluje Paulanerem i pewnie nie będzie chciała wprowadzać konkurencyjnego pszeniczniaka do oferty.

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19274

              #36
              no ale ów Paulaner jest kegowy czy nie? jeśli nie (a taki w Kraku bywał) to jest to alternatywa godna zainteresowania.

              Comment

              • Dreamer
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.05
                • 1576

                #37
                No i np. łódzki Peron 6 leje Paulanera z beczki i niestety potwierdziłem, że nie jest zainteresowany wprowadzaniem drugiego pszeniczniaka. Łódź pewnie będzie musiała obejść się smakiem.
                Blog: Piwna Brytania

                Comment

                • grzes_ch
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2003.10
                  • 612

                  #38
                  Dla mnie informacje te są niewiarygodne , nie kwestionuje że DREAMER pisze prawdę , ale nie mieści mi się w głowie , że w obecnych czasach ktoś produkuje coś bez dogłębnej analizy rynku. Stwierdzenie , że "60 hl piwa czeka , na pomysł co z nim zrobić" to trąci Bareją .
                  To po cholerę to wyprodukowali ? I kto , jeśli się to okaże niewypał , za to zapłaci ? BZDURY

                  Comment

                  • ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23975

                    #39
                    z tak kategorycznymi komentarzami bym się wstrzymał Może i sprawa z dostępnością piwa przez sklepik Browar.biz wypali, ale na pewno nie powinna być jedyną drogą dystrybucji bo piwo się wcześniej zepsuje niż zostanie sprzedane w całości
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                    Comment

                    • JAckson
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

                      #40
                      Może zróbmy wstępną listę chętnych i kto ile chce nabyć tego pszeniczniaka i potem ART wyśle zapotrzebowanie do Ciechanowa
                      MM961
                      4:-)

                      Comment

                      • grzes_ch
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2003.10
                        • 612

                        #41
                        Art - Ja uwielbiam WEIZEN-Y i pamiętam jak czekaliśmy na pszeniczniaki z Jabłonowa. I co z tego wyszło . Polska etykieta to nie to samo co polska produkcja . I dlatego boję się , że i w tym przypadku cos nie dokońca jest tak. Przemawia przez mnie typowo polska frustracja i zboczenie zawodowe marketingowca.

                        Comment

                        • zythum
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2001.08
                          • 8305

                          #42
                          60 x 100 litrów = 6000 litrów = 12 tysięcy kufli lub butelek 0,5 litra. Na cały rok to nie jest zbyt dużo. 12 000 / 365 dni w roku to 33 kufle dziennie. To przecież malutka sprzedaż jedenj niewielkiej knajpki w średnim mieście. Nawet w Polsce gdzie nie zna się pszeniczniaków. Podsumowując taką ilość piwa spokojnie sprzeda sklep browar.biz i jedna knajpa w Warszawie na ten przykład
                          To inaczej miało być, przyjaciele,
                          To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                          Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                          Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                          Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

                          Rządzący światem samowładnie
                          Królowie banków, fabryk, hut
                          Tym mocni są, że każdy kradnie
                          Bogactwa, które stwarza lud.

                          Comment

                          • Maremali
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.05
                            • 1955

                            #43
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
                            60 x 100 litrów = 6000 litrów = 12 tysięcy kufli lub butelek 0,5 litra. Na cały rok to nie jest zbyt dużo. 12 000 / 365 dni w roku to 33 kufle dziennie. To przecież malutka sprzedaż jedenj niewielkiej knajpki w średnim mieście. Nawet w Polsce gdzie nie zna się pszeniczniaków. Podsumowując taką ilość piwa spokojnie sprzeda sklep browar.biz i jedna knajpa w Warszawie na ten przykład
                            W swoich obliczeniach wprowadź korektę na spożycie giełdowo -zlotowe
                            http://maremali.web-album.org/

                            Comment

                            • Dreamer
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.05
                              • 1576

                              #44
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_ch
                              Dla mnie informacje te są niewiarygodne , nie kwestionuje że DREAMER pisze prawdę , ale nie mieści mi się w głowie , że w obecnych czasach ktoś produkuje coś bez dogłębnej analizy rynku. BZDURY
                              Powtarzam tylko to, co dane mi było słyszeć i sam w którymś kolejnym poście odnoszę się z rezerwą do tych rewelacji. Z całą stanowczością jednak stwierdzam, że coś jest na rzeczy... może to być np. świadome budzenie zainteresowania w środowisku (chwyt stary jak świat).
                              Niemniej z tego wszystkiego jedno jest pewne:
                              - pszeniczniak już jest;
                              - w żadnej ze znanych nam postaci handlowych (butelka, puszka, pet, keg) nie opuścił jeszcze bram browaru.
                              A może spokojnie czeka na wrześniowy zlot forumowiczów???? To byłby piękny gest
                              Blog: Piwna Brytania

                              Comment

                              • breslauer
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.05
                                • 2690

                                #45
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dreamer
                                A może spokojnie czeka na wrześniowy zlot forumowiczów???? To byłby piękny gest
                                Jest jeszcze jedna możliwość - że został wyprodukowany właśnie specjalnie na zlot ... I że jest to jednorazowa warka.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X