w takim bądź razie dziwi mnie, że nie przygotowali żadnej idei jak sprzedać uważone piwa zanim to zrobili (a tak wynika z wypowiedzi powyżej).
Czy będzie pszeniczniak z Ciechanowa?
Collapse
X
-
Bardzo słuszna uwaga. Niemniej szefostwo w rozmowie z nami sprawiało wrażenie, że dobrze wie co robi, i chyba jakaś tajemna strategia została już dawno ukartowana - tylko nam nie było dane jej poznać.
Comment
-
-
Niestety to wymaga pewnych nakładów na reklamę (i to podejrzewam, uwzględniając upodobania naszego SUPER-EXTRA-MOCNEGO rynku, całkiem niemałych). Tymczasem kanały dystrybucyjne browaru do kilka hurtowni na terenie kraju (zainteresowanych masówką) oraz wielce kapryśna sieć Żywiec Trade.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dreamer[...]Tymczasem kanały dystrybucyjne browaru do kilka hurtowni na terenie kraju (zainteresowanych masówką) oraz wielce kapryśna sieć Żywiec Trade.
Comment
-
-
No i np. łódzki Peron 6 leje Paulanera z beczki i niestety potwierdziłem, że nie jest zainteresowany wprowadzaniem drugiego pszeniczniaka. Łódź pewnie będzie musiała obejść się smakiem.
Comment
-
-
Dla mnie informacje te są niewiarygodne , nie kwestionuje że DREAMER pisze prawdę , ale nie mieści mi się w głowie , że w obecnych czasach ktoś produkuje coś bez dogłębnej analizy rynku. Stwierdzenie , że "60 hl piwa czeka , na pomysł co z nim zrobić" to trąci Bareją .
To po cholerę to wyprodukowali ? I kto , jeśli się to okaże niewypał , za to zapłaci ? BZDURY
Comment
-
-
z tak kategorycznymi komentarzami bym się wstrzymał Może i sprawa z dostępnością piwa przez sklepik Browar.biz wypali, ale na pewno nie powinna być jedyną drogą dystrybucji bo piwo się wcześniej zepsuje niż zostanie sprzedane w całości- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Art - Ja uwielbiam WEIZEN-Y i pamiętam jak czekaliśmy na pszeniczniaki z Jabłonowa. I co z tego wyszło . Polska etykieta to nie to samo co polska produkcja . I dlatego boję się , że i w tym przypadku cos nie dokońca jest tak. Przemawia przez mnie typowo polska frustracja i zboczenie zawodowe marketingowca.
Comment
-
-
60 x 100 litrów = 6000 litrów = 12 tysięcy kufli lub butelek 0,5 litra. Na cały rok to nie jest zbyt dużo. 12 000 / 365 dni w roku to 33 kufle dziennie. To przecież malutka sprzedaż jedenj niewielkiej knajpki w średnim mieście. Nawet w Polsce gdzie nie zna się pszeniczniaków. Podsumowując taką ilość piwa spokojnie sprzeda sklep browar.biz i jedna knajpa w Warszawie na ten przykładTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum60 x 100 litrów = 6000 litrów = 12 tysięcy kufli lub butelek 0,5 litra. Na cały rok to nie jest zbyt dużo. 12 000 / 365 dni w roku to 33 kufle dziennie. To przecież malutka sprzedaż jedenj niewielkiej knajpki w średnim mieście. Nawet w Polsce gdzie nie zna się pszeniczniaków. Podsumowując taką ilość piwa spokojnie sprzeda sklep browar.biz i jedna knajpa w Warszawie na ten przykład
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_chDla mnie informacje te są niewiarygodne , nie kwestionuje że DREAMER pisze prawdę , ale nie mieści mi się w głowie , że w obecnych czasach ktoś produkuje coś bez dogłębnej analizy rynku. BZDURY
Niemniej z tego wszystkiego jedno jest pewne:
- pszeniczniak już jest;
- w żadnej ze znanych nam postaci handlowych (butelka, puszka, pet, keg) nie opuścił jeszcze bram browaru.
A może spokojnie czeka na wrześniowy zlot forumowiczów???? To byłby piękny gest
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DreamerA może spokojnie czeka na wrześniowy zlot forumowiczów???? To byłby piękny gest
Comment
-
Comment