Czy będzie pszeniczniak z Ciechanowa?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19274

OK! a zatem cała akcja z hasłem na koszulce to wielka LIPA jabłonowo sprawdziło rynek i nic, jurand robi to samo, ale za tę cenę to nic z tego nie będzie, regina jako jedyna poszła ciut dalej, ale jako mały browar ma kiepską sieć dystrybucyjną i poza warszawą nie będzie, a ciechanów sprawdza czy potrafi uwarzyć i twierdzi, że produkt nie jest w ich strategii
    delikatnie mówiąc czuję się oszukany

Comment

• Małażonka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 4602

Wydaje mi się, że akcja z hasłem na koszulce, a warzenie piwa pszenicznego przez polskie browary - to dwie różne sprawy. Wyprodukowanie piwa pszenicznego w naszych browarach nie jest sprawą prostą, a często wręcz niewykonalną. Zatem, drogi E-prezesie, skoro czujesz się oszukany - może zasponsoruj jeden czy dwa polskie browary, zakup im niezbędny sprzęt i wtedy dopiero narzekaj....

Comment

• e-prezes
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19274

primo: chodzi mi o to, że jak już ciechanów zrobił to piwo to czemu nie sprzeda... co zamierza z nim robić?? załóżmy, że chcemy (lajboCKi) kupić skrzyneczkę - da się?
        duo: hasło hasłem, ale jak ktoś się mnie pyta "o co chodzi?" to wychodzi na to, że wspieram obce koncerny: Obołon czy niemieckie. jak to się ma do wychwalanej na forum idei picia lokalnych czy regionalnych piw (ba, by nie wspomnieć o wogóle polskich)?

Comment

• Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

primo: zadzwoń do Browaru i się zapytaj...(ani ja pracownik, ani wyrocznia by Ci na to pytanie odpowiedzieć)
          duo: w ogóle nadal nie rozumiem dlaczego czujesz się oszukany. Czy jak dostawałeś koszulkę to sytuacja na rynku polskim wyglądała inaczej???

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
            primo: zadzwoń do Browaru i się zapytaj...(ani ja pracownik, ani wyrocznia by Ci na to pytanie odpowiedzieć)
            widać byłem w błędzie uznając Was jako organizatorów giełdy ciechanowskiej na, której to ów produkt ukazał się w sposób półoficjalny. mniemałem również, że skoro produkt nie jest w sprzedaży stąd trudno o niego pytać w sposób oficjalny. dlatego pytanie do ciebie.
            duo: w ogóle nadal nie rozumiem dlaczego czujesz się oszukany. Czy jak dostawałeś koszulkę to sytuacja na rynku polskim wyglądała inaczej???
            w ogóle to koszulkę kupiłem nie dostałem i sytuacja wygladała inaczej. wystarczy przeczytać posty powyżej gdzie można wywnioskować, że piwo jest i czeka na sprzedaż. wówczas ledwie co usłyszelismy o reginie a o jurandzie jeszcze nie było mowy. jak widzisz sytuacja prezentowała sie zgoła odmiennie.
            a czuję się oszukany, bo to już drugie piwo, które umarło zanim się narodziło.
            Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2005-09-13, 11:26.

Comment

• Twilight_Alehouse
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.06
              • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
              a czuję się oszukany, bo to już drugie piwo, które umarło zanim się narodziło.
              No, to się narodziło. Tylko ze szpitala nie chcą go wypuścić...

Comment

• e-prezes
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                No, to się narodziło. Tylko ze szpitala nie chcą go wypuścić...
                ano ciążą była, ale dziecka nie ma

Comment

• Małażonka
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.03
                  • 4602

widać byłem w błędzie uznając Was jako organizatorów giełdy ciechanowskiej (...)
                  Błędy najczęściej wynikają z niedoczytanych postów. Nie od dziś informowałam, że Organizatorem Giełdy jest sam Browar, a nie my....

(...)w ogóle to koszulkę kupiłem nie dostałem i sytuacja wygladała inaczej. wystarczy przeczytać posty powyżej gdzie można wywnioskować, że piwo jest i czeka na sprzedaż. wówczas ledwie co usłyszelismy o reginie a o jurandzie jeszcze nie było mowy. jak widzisz sytuacja prezentowała sie zgoła odmiennie.
                  A czy ktoś Ci obiecywał, że napis na koszulce spowoduje rewoluję w polskich browarach???? Zamiast cieszyć się, że z każdym rokiem na rynku pojawia się coraz większa piwna różnorodność - narzekasz.... I wybacz, ale jednego Browarowi Ciechanów nie można odmówić: to wyjątkowo odważny browar, który co chwila wprowadza na rynek nowy produkt... Skoro akurat tego piwa nie wypuszcza, ma widać ku temu konkretne powody, trzeba było przyjechać na Zlot, a dowiedziałbyś się wtedy dlaczego to piwo nie pojawia się na rynku.
                  Ostatnia zmiana dokonana przez Małażonka; 2005-09-13, 11:41.

Comment

• zythum
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2001.08
                    • 8305

Wydaje mi się e-prezesie, że mylisz trochę pojęcia. Co ma wspólnego koszulka wyprodukowana przez grupę ludzi dla grupy ludzi z warzeniem piwa przez browary???? Po drugie czujesz się oszukany - czym??? Czyżby browar Ciechanów obiecał Tobie bądź komukolwiek sprzedawanie piwa pszenicznego??? Zupełnie nie łapię o co Tobie chodzi? Ja też jestem zawiedziony, że nie pojawi się to piwo na rynku bo uważam je za porządny pszeniczniak ale co to ma wspołnego z byciem "oszukanym"??? Po prostu browar uważa i pewnie jego argumenty rozumiem, że taka jednorazowa warka może przynieść więcej szkody niż pożytku.
                    To inaczej miało być, przyjaciele,
                    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                    Królowie banków, fabryk, hut
                    Tym mocni są, że każdy kradnie
                    Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• e-prezes
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19274

Błędy najczęściej wynikają z niedoczytanych postów. Nie od dziś informowałam, że Organizatorem Giełdy jest sam Browar, a nie my....
                      zatem pszam bardzo. niemniej myślałem, że możesz takiej odpowiedzi udzielić, choćby z tego powodu, że masz kontakt z ludźmi z browaru.

A czy ktoś Ci obiecywał, że napis na koszulce spowoduje rewoluję w polskich browarach????
                      nie!
                      Zamiast cieszyć się, że z każdym rokiem na rynku pojawia się coraz większa piwna różnorodność - narzekasz....
                      gdyby nie było na co nie narzekałbym
                      I wybacz, ale jednego Browarowi Ciechanów nie można odmówić: to wyjątkowo odważny browar, który co chwila wprowadza na rynek nowy produkt... Skoro akurat tego piwa nie wypuszcza, ma widać ku temu konkretne powody,
                      ależ dobrze o tym wiem, chodzi mi tylko o jawność.
                      trzeba było przyjechać na Zlot, a dowiedziałbyś się wtedy dlaczego to piwo nie pojawia się na rynku.
                      nie mogłem, jak wielu forumowiczów.

do zythuma:
                      wnioskuję, że jeśli ciechanów się na to nie odważył to nici z pszeniczniaków w Polsce, bo kto miałby go zrobić??
                      Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2005-09-13, 11:52.

Comment

• Twilight_Alehouse
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.06
                        • 6310

trzeba było przyjechać na Zlot, a dowiedziałbyś się wtedy dlaczego to piwo nie pojawia się na rynku.
                        A jeśli ktoś nie był na Zlocie, to nie ma prawa do tej informacji? Bez przesady.

Comment

• zythum
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2001.08
                          • 8305

Może inaczej - nie są to do końca info które mogą ukazać się na forum.
                          To inaczej miało być, przyjaciele,
                          To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                          Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                          Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                          Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                          Królowie banków, fabryk, hut
                          Tym mocni są, że każdy kradnie
                          Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Małażonka
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 4602

Zythum ma rację. Przede wszystkim Browar nigdy nie twierdził, że to piwo pojawi się na rynku...Wszystkie posty w tym temacie są jedynie domysłami i komentarzami. Jeśli czujesz się oszukany, to określ przez kogo: przez Arta, za że jego hasło nie spowodowało zalewu rynku przez polskie pszeniczniaki; na forumowiczów, że komentowali produkt, który nie pojawił się jeszcze na rynku; czy wreszcie na Browar, za to że nigdy nie obiecywał sprzedaży tego piwa....
                            Ostatnia zmiana dokonana przez Małażonka; 2005-09-13, 11:59.

Comment

• naczelnik
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.08
                              • 1884

W browarze powiedziano, że zanim Miodowe się pojawiło na rynku, upłynęlo ponad pół roku. Całe szczęście, że browar stawia na jakość i zanim wypuści pełnowartościowy produkt, czeka, aż taki osiągnie. Nie usłyszałem, że pszeniczniaka nie będzie. Może będzie za jakiś czas. Nie od razu Rzym zbudowano.
                              Czy można kupić to piwo? Nie wydaje mi się, żeby Wam odmówili, naprawdę.
                              Zapytajcie u źródła, zrzućcie się na bilet weekendowy i wyślijcie kogoś
                              Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                              Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• e-prezes
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19274

Zythum ma rację. Przede wszystkim Browar nigdy nie twierdził, że to piwo pojawi się na rynku...
                                jasne, bo browar (poprzez rzecznika, czy inną osobę do tego wyznaczoną) na forum wogóle się nie wypowiada.

Wszystkie posty w tym temacie są jedynie domysłami i komentarzami. Jeśli czujesz się oszukany, to określ przez kogo: przez Arta, za że jego hasło nie spowodowało zalewu rynku przez polskie pszeniczniaki; na forumowiczów, że komentowali produkt, który nie pojawił się jeszcze na rynku; czy wreszcie na Browar, za to że nigdy nie obiecywał sprzedaży tego piwa....
                                czuję się oszukany, że nie spróbowałem tego piwa. koniec kropka!

Comment

Przetwarzanie...
                                X