Do brata Sensora

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
    dadek
    W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
    2024-09-03, 02:08
  • heckler
    Czechy, Strážnice, Předměstí 397, Minipivovar Connor
    heckler
    Strážnice to małe miasteczko w kraju południowo morawskim. Małe, ale od 2023 roku posiadające już dwa browarki. Pierwszy Strážnický Slavjan, podobno był na sprzedaż, ale czy do tego doszło?? Czesi na swoich stronach piszą, że w styczniu tego roku był dostępny w firmowej knajpce....
    2024-05-10, 06:16
  • bastion
    Czarnogóra, Podgorica, Moskovska 2-9, Akademija Piva.
    bastion
    Ci co byli lub będą w Czarnogórze, swoją obecność zawężają do miejscowości nadmorskich, co wcale nie dziwi. Natomiast mało kto zapuszcza się do stolicy. Można to także zrozumieć, ponieważ zabytków praktycznie tam nie ma, co jest pokłosiem zamiłowania rożnych armii, w zrzucaniu ładunków...
    2021-08-30, 16:47
  • Kwachu1444
    Drożdże nie chcą ruszyć
    Kwachu1444
    Witam,
    Postanowiłem po raz ostatni zrobić piwo na ekstraktach, taki ala staut imbirowy na WES ciemnym i jasnym 1kg/1kg, nachmieliłem sobie nugget i wrzuciłem imbir. Brzeczkę po gotowaniu schłodziłem i jeszcze dla pewności (bo mi się termometr na fermentorze uszkodził) zostawiłem do...
    2018-09-05, 19:30
  • dadek
    Ełk, Okrężna 4a, Browar Mazurski
    dadek
    Gdy w listopadzie 2016 zaczął funkcjonować ełcki browar, nastąpił kres 10-letniego panowania piwnej pustyni na niemałym przecież obszarze Mazur i jak na razie nie zanosi się by przestał być rodzynkiem w tym rejonie. Co ciekawe, idea powstania browaru nie była polską inicjatywą, a ukraińskiego...
    2018-03-10, 04:29
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...