Będąc dzisiaj na gliwickim rynku, miałem okazję spróbować nalewanego piwa "Śląskie". Piwo smakowo daleko obiegało (na plus) od wersji butelkowej. Zastanawiam się czy są to te same piwa i czy nie byłoby właściwym wydzielenie w rankingu piwnym piw beczkowych jako odrębny gatunek?
Piwo w lokalu: z butelki czy z beczki ?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesmam pewną teorię, że są dwie wersje tego piwa: z Zabrza i z Van Pura, stąd różnica.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59Będąc dzisiaj na gliwickim rynku, miałem okazję spróbować nalewanego piwa "Śląskie". Piwo smakowo daleko obiegało (na plus) od wersji butelkowej. Zastanawiam się czy są to te same piwa i czy nie byłoby właściwym wydzielenie w rankingu piwnym piw beczkowych jako odrębny gatunek?
zdradz prosze w ktorym to lokalu na gliwickim rynku raczyles sie tym piwem? nie bylem tam z pare miesiecy (a mam rzut beretem).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tad2xzdradz prosze w ktorym to lokalu na gliwickim rynku raczyles sie tym piwem? nie bylem tam z pare miesiecy (a mam rzut beretem).Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment