O ile ja nie pamiętam to Janów butelkowy piliśmy na zeszłorocznej (2004) giełdzie w Białej.
Piwo w lokalu: z butelki czy z beczki ?
Collapse
X
-
tylko lane
w ten sposób sie nauczyłem pic guinnessa, którego nie lubiłem
do wyboru guinness albo budweiser. nie da się wypić za dużo buda
jedynie czasem biore z butelki jak z kija jest nieświeże albo mało smacznez importowanych piw najchętniej TYSKIE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaDalej będę sie upierał przy swoim Rok temu kupowałem wysyłkowo u k.Sklep Piwowar z Lublina butelczyny m.in. z Janowa L.
Comment
-
-
ma. choćby przez ilość CO2 którego jest mniej lub więcej dzięki różnym sposobom nalewania piwa. Następnie - nalane piwo bez piany - szybko się utlenia bo nie ma warstwy ochronnej i pod koniec sączenia smak pzostawia wiele do życzenia
czy piwo samo w sobie jest dobrze pieniące się tudzież w odpowiedniej dozie nasycowne dwutlenkiem węgla pozostawiam poza dyskusją, bo chyba zakładamy że chodzi nam o piwo które ma odpowiednie parametry.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
W minioną sobotę skosztowałem beczkowego Janowa w restauracji Myśliwska . W smaku było niczego sobie, ale zapach mocno rozczarowywał (coś w stylu spleśniałego sera ). Coż, by nie przeżyć kolejnych przykrych spotkań z tym piwem, jedynym miejscem gdzie jest smaczne i świeże jest przybrowarna knajpka... albo trzeba się wybrać jak najdalej od Janowa .
Comment
-
-
Tylko beczka . Zawsze dziwię ludziom którzy w lokalu zamawiają piwo butelkowe.Po pierwsze z założenia piwo beczkowe powinno być niepasteryzowane czyli mieć prawdziwy , pełny SMAK (w praktyce wielkie browary przemysłowe pasteryzują swoje bezsmaki ,po prostu idą na łatwiznę ) . Natomiast małe lokalne BROWARY produkują prawdziwe piwne perełki i właśnie dla nich zamawiam zawsze z beczki i zawsze lokalny wyrób . W naszym kraju prawdziwym problemem jest napicie się dobrego piwa w odpowiednim lokalu . Dobre PIWO serwują na ogół podrzędne knajpy , a w tak zwanych pubach dostaniemy najwyżej przereklamowane produkty marketingu (oczywiście pasteryzowane-fuj) Czy człowiek jest nad morzem ,w górach czy w innej części kraju zawsze barmani oferują nam to samo : heineken ,okocim ,warka,lech, żywiec,tyskie ,a gdy pytam o jakiś lokalny wyrób zawsze są zakłopotani.
Comment
-
-
To się nazywa prawidłowy debiut na forum
Też w knajpach wybieram beczkowe, ale raczej na gruncie logicznym (butelkowe mogę sobie kupić w sklepie), bo większość beczkowych smakuje mi po prostu tak samo (wyjąwszy minibrowary). Może po prostu za bardzo je mrożą. Najczęściej rozpoznaję dwa typy beczkowego - słodowo-świeże i metaliczno-ciężkie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chrono_2005(...) Czy człowiek jest nad morzem ,w górach czy w innej części kraju zawsze barmani oferują nam to samo : heineken ,okocim ,warka,lech, żywiec,tyskie ,a gdy pytam o jakiś lokalny wyrób zawsze są zakłopotani.
Może po prostu nie trafiasz do odpowiednich lokali Z Redy do Gdyni masz nie daleko a tam możesz wybrać sobie piwo niepasteryzowane z beczki (na tą chwilę masz do wyboru: Gościszewo, Amber i Jurand a dodatkowo w lecie dochodzą do oferty Goch a w Gdańsku Kormoran.
Comment
-
-
Ja preferuję piwo z beczki w lokalu.Dziwi mnie,że jak jest lany Bosman i butelkowy ,to sporo klientów pije butelkowego(cena ta sama).Piwo butelkowe to ja się mogę napić w domu,ale w knajpie jak mam wybór?
Wyjątkiem jest picie butelkowego,gdy lane jest Tyskie,Żywiec,Heniek,Carlsberg,Lesio i Warka;albo zmieniam po prostu lokal.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzJa preferuję piwo z beczki w lokalu.Dziwi mnie,że jak jest lany Bosman i butelkowy ,to sporo klientów pije butelkowego(cena ta sama).Piwo butelkowe to ja się mogę napić w domu,ale w knajpie jak mam wybór?
Wyjątkiem jest picie butelkowego,gdy lane jest Tyskie,Żywiec,Heniek,Carlsberg,Lesio i Warka;albo zmieniam po prostu lokal.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59Niestety w naszych realiach lokale w których serwuje się inne piwa niż wymienione "koncerniaki" można policzyć "na palcach"
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Powracam do tematu butelkowego Janowa. Dziś wreszcie zaczerpnąłem informacji u źródeł, czyli w Browarze. I rzeczywiście, ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu, okazało się, że niewielką partię piwa zabutelkowano jeszcze na początku tego roku. Jednak były to ilości śladowe i dostepne jedynie w dalszych częścich kraju. Faktycznie, na rynku lokalnym butelkowego Janowa nie widziałem już sporo czasu, stąd moje przekonanie, że rozlew butelkowy nie jest prowadzony od kilku lat.
Comment
-
Comment