Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Może po prostu nie trafiasz do odpowiednich lokali Z Redy do Gdyni masz nie daleko a tam możesz wybrać sobie piwo niepasteryzowane z beczki (na tą chwilę masz do wyboru: Gościszewo, Amber i Jurand a dodatkowo w lecie dochodzą do oferty Goch a w Gdańsku Kormoran.
AMBER znam a jakże by inaczej ,na swoim terenie zawsze wiem gdzie podają dobre rzeczy,ale na jakimś turystycznym wypadzie napicie się dobrego piwa z beczki, w przyzwoitych warunkach nie jest takie proste.Zasada jet taka : byle jaka speluna=lokalny wyrób,niska cena ,a exkluzywny bar w centrum ="piwo" tylko znanych koncernów ,bardzo wysoka cena.
ale nie chodzi w tej ankiecie o to czy pijesz z puszki czy z butelki - obie formy są potraktowane zbiorczo - jako opakowanie jednostkowe.
Opakowania jednostkowe niech beda ale smak pomiedzy tymi dwoma wyraznie sie rözni.
Picie piwa butelkowego nawet z samej butli nie jest niczym zlym nawet bywaja gatönki piwa ktörych spozycie jest wskazane prosto z Butelki ,gdy natomiast picie prosto z Konserwy jest objawem moim zdaniem powolnego schodzenia na Margines spoleczny.
Ja sie jeszcze nie spotkalem zeby ktos w Lokalu pil piwo Puszkowe bo w zasadzie takiego nie ma.
Jak juz wspomnialem naleze do osöb ktörzy wybieraja Piwo butelkowe w lokalu Polskim ze wzgledu na sposöb nalewania przez Polskich barmanöw ale nie napilbym sie piwa puszkowego ktöre moim zdaniem smakuje wiecej na Blache i jakies tam srodki konserwujace niz na to co powinno w tej puszce byc.
Nie ma nic lepszego jak swieze nalane beczkowe piwo jak sie wie jak to zrobic-a tych ktörzy tego nie potrafia powinno sie karac i zabronic im dozywotnio wykonywania tego zawodu-tymbardziej ze slyszalem ze w Polsce sa jakies tam szkolenia po ktörych sie uzyskuje dyplom czy cos takiego jak Certyfikat upowazniajacy do Barmanstwa z nalewaniem piwa
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chrono_2005
(...)Zasada jet taka : byle jaka speluna=lokalny wyrób,niska cena ,a exkluzywny bar w centrum ="piwo" tylko znanych koncernów ,bardzo wysoka cena.
Muszę nie zgodzić się z tobą się z tym stwierdzeniem. Najlepszy przykład "Pokład/Zielona Tawerna" w Gdyni lokal z kat. "prima sort" a co tam serwują.... Piwo a nie napój piwnopodobny
Mógłbym o wiele więcej takch przykładów mnożyć.
Mam nadzieję, że w Polsce również nadejdą takie czasy, że lokale będą mialy w ofercie kilkanaście gatunków piw, różnych marek i smaków. Teraz bardzo często lokale podpisuja umowę na wyłączność i niestety jesteśmy zdani nawet nie na "masówkę" tylko na jedną grupę piwowarską.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59
Mam nadzieję, że w Polsce również nadejdą takie czasy, że lokale będą mialy w ofercie kilkanaście gatunków piw, różnych marek i smaków. Teraz bardzo często lokale podpisuja umowę na wyłączność i niestety jesteśmy zdani nawet nie na "masówkę" tylko na jedną grupę piwowarską.
Te czasy i na zachodzie juz minely-Wiekszosc Restauracji jest powiazana Umowami z Browarami albo Dystrybutorami piwa i wlasciciel o ile ta knajpa jest tylko przez niego wynajmowana nie ma wplywu na gatunek piwa tam podawanego.
Browary w zamian za sprzedaz swego piwa oferuja wyposarzenia wnetrz,urzadzenia chlodnicze czy wszystko w komplecie.
Jezdrzac w dzisiejszych czasach po calych Niemczech i Swiecie wszedzie prawie mozna kupic Heinekena,Carlsberga,Warsteinera,Bitburgera itd itp.
Bardzo malo restauracji ma mozliwosc sprzedazy innego gatunku poza narzuconych albo w ograniczonej ilosci
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59
Administracja zorganizowała bardzo fajną sondę związaną z tym tematem. Jak na razie jest 35 : 1, ciekawe kto jest tym jedynym?
Möglbym byc ja nim gdyby sada byla konkretnie sprecyzowana i nie pisalo obok Butelki -Puszka
Ale taka Sade nie moge weypelnic bo lubie piwo Butelkowe ale niecierpie Puszkowego.
Dla mnie to nie to samo i nie ma nic wspölnego z opakowaniami jednostkowymi.
A Wino z Tetra Pacu przez slomke wypic tez moge zeby sie predko urznac i zapomniec o wszystkim -najwyzej mi ktos zrobi zdjecie
Czy może ktoś mi powiedzieć o co Andiemu chodzi bo chyba za dużo herbaty dzisiaj wypiłem.
jak bys nie pil Herbaty przez slomke to bys sie sam domyslil o co mi chodzi.
Nie mozna poröwnac BUTELKI z PUSZKA i wsadzac te Zeczy jako jedna.Rozumujac ta droga to mozesz nowa Echosade wprowadzic
Czy lepiej wam smakuje Cieple albo Letnie Piwo
Dzień dobry wszystkim.
Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...
Cześć,
Sprzedam sprzęt domowy:
18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...
Cześć, mam pytanie odnośnie butelek do piwa.
Obejrzałem ostatnio Kopyra i wspomniał w nim o cenie butelek.
Dla mnie jest to kosmos, tzn. cena.
Proszę mi wytłumaczyć, w jaki sposób zaopatrują się browary w butelki. Rozumiem, że składają zamówienie do huty i ta dostarcza...
Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
Comment