Tylko z beczki, z butelki moge wypic w domu, a z beczki jak dotad niestety nie. Owszem, czasami wiaze sie to z pewnym ryzykiem, ale gdy wszystko jest ok, to satysfakcja jest znacznie wieksza.
Piwo w lokalu: z butelki czy z beczki ?
Collapse
X
-
Ta mordka miala byc w innym miejscu.Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Zdecydowanie beczka bo z butelki pije w domu za np. 2,5 zł to w knajpie nie bede kupował tego samego piwa za 5 zł. Dlatego wole lane (oby tylko nierozcieńczane) a ostatnio w klubie byłe tylko lane i w puszkach (ja nie uznaje puszek) bleee.
Lane to jest jednak COŚwww.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
widzę wiele podpisów typu:
"tylko z butelki"
"piwu puszkowemu mówimy stanowcze NIE"
a ja muszę powiedzieć iż bardzo często sięgam po trunki z puszkiWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
I na zdrowie. Ale nie masz takiego okropnego posmaku puszki???To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
kiedy piłeś ostatnio piwo z puszki? wszak są materiały które nie wchodzą w reakcję z piwem.
a tak nawiasem to wiemy z jakiej stali są robione puszki???Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
Comment
-
-
może nie koniecznie staliWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
Comment
-
-
Originally posted by maryhh
kiedy piłeś ostatnio piwo z puszki? wszak są materiały które nie wchodzą w reakcję z piwem.
a tak nawiasem to wiemy z jakiej stali są robione puszki???To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
[QUOTE]Kudłaty napisal/a
[B]Ostatnio z butelek piją tylko eleganciki, tacy chłopcy co pija dwa piwa i są gotowi. To zauważyłem w knajpach do których chodzę.
Wypraszam sobie!!. Piję z butelki również i nie uważam się za elegancika. I po dwóch czasami jestem gotowy. Czy to powód aby nazywać takich chłopcami. Bardziej ponad zalanie się do nieprzytomności cenię sobie degustację i rozkoszowanie się każdym łykiem.
Czy z butelki czy z kija. Mnie to nie robi. Ważne aby smakowałoNoLeafClover
Comment
-
-
a keg to nie puszka???Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
Comment
-
-
Jest chyba różnica w "blachach". A poza tym piwo podawane z kega jest "inne" przez sposoby podawania (dwutlenek węgla chociażby).To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
blacha różni sie grubością, a dwutlenek węgla raczej nie ma wpływu na reakcję piwa z metalem nie?Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
Comment
-
-
Wiesz ja nie jestem specjalistą w tej dziedzinie. Dlatego też cytowałem wypowiedź prezesa jakiegoś browaru (niestety nie pamiętam jakiego a nie mam pod ręką tego numera piwosza). Jeżeli chodzi o beczkę keg i puszkę to jestem przekonany , że jednak są to inne materiały i czym innym są powlekane od wewnątrz. Niestety nie mam na to żadnych dowodów ale postaram się zebrać. Poza tym nawet w obrębie samych puszek istnieje zróżnicowanie materiałowe (niektóre są z twardej blachy inne z miękikiej). A tak podsumowując to chyba nie zaprzeczysz, że jedno piwo w różnych wersjach (keg, butelka , puszka) smakuje inaczej.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
zgodzę się, ale różny smak tego samego asortymentu nie zawsze jest związany z opakowaniem
też dokładnie nie wiem jakie stosowane są materiały na kegi, puszki nie wiem tez czy są one takie same, ale wiem iż można stosować takowe które nie wchodzą w reakcję z piwem
kurde chemika nam trzeba
i metalowcaLast edited by maryhh; 2002-01-16, 15:14.Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
Comment
-
Comment