w nawiązaniu do tematu pozwoliłem sobie puścić ankietę na stronie głównej
Piwo w lokalu: z butelki czy z beczki ?
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTw nawiązaniu do tematu pozwoliłem sobie puścić ankietę na stronie głównej
http://www.browar.biz/sonda.php
Wole piwo Butelkowe podane w Polsce ale nigdy bym sie nie napil z Puszki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika R_FPiwo w lokalu: z butelki czy z beczki ?
jak najbardziej z kega ;-]Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaMoże po prostu nie trafiasz do odpowiednich lokali Z Redy do Gdyni masz nie daleko a tam możesz wybrać sobie piwo niepasteryzowane z beczki (na tą chwilę masz do wyboru: Gościszewo, Amber i Jurand a dodatkowo w lecie dochodzą do oferty Goch a w Gdańsku Kormoran.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndiAnkieta bardzo niedobra-Nie mozna wpisac Butelki/Puszki bo to wielka röznica
Wole piwo Butelkowe podane w Polsce ale nigdy bym sie nie napil z Puszki- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTale nie chodzi w tej ankiecie o to czy pijesz z puszki czy z butelki - obie formy są potraktowane zbiorczo - jako opakowanie jednostkowe.
Picie piwa butelkowego nawet z samej butli nie jest niczym zlym nawet bywaja gatönki piwa ktörych spozycie jest wskazane prosto z Butelki ,gdy natomiast picie prosto z Konserwy jest objawem moim zdaniem powolnego schodzenia na Margines spoleczny.
Ja sie jeszcze nie spotkalem zeby ktos w Lokalu pil piwo Puszkowe bo w zasadzie takiego nie ma.
Jak juz wspomnialem naleze do osöb ktörzy wybieraja Piwo butelkowe w lokalu Polskim ze wzgledu na sposöb nalewania przez Polskich barmanöw ale nie napilbym sie piwa puszkowego ktöre moim zdaniem smakuje wiecej na Blache i jakies tam srodki konserwujace niz na to co powinno w tej puszce byc.
Nie ma nic lepszego jak swieze nalane beczkowe piwo jak sie wie jak to zrobic-a tych ktörzy tego nie potrafia powinno sie karac i zabronic im dozywotnio wykonywania tego zawodu-tymbardziej ze slyszalem ze w Polsce sa jakies tam szkolenia po ktörych sie uzyskuje dyplom czy cos takiego jak Certyfikat upowazniajacy do Barmanstwa z nalewaniem piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chrono_2005(...)Zasada jet taka : byle jaka speluna=lokalny wyrób,niska cena ,a exkluzywny bar w centrum ="piwo" tylko znanych koncernów ,bardzo wysoka cena.
Muszę nie zgodzić się z tobą się z tym stwierdzeniem. Najlepszy przykład "Pokład/Zielona Tawerna" w Gdyni lokal z kat. "prima sort" a co tam serwują.... Piwo a nie napój piwnopodobny
Mógłbym o wiele więcej takch przykładów mnożyć.
Comment
-
-
Mam nadzieję, że w Polsce również nadejdą takie czasy, że lokale będą mialy w ofercie kilkanaście gatunków piw, różnych marek i smaków. Teraz bardzo często lokale podpisuja umowę na wyłączność i niestety jesteśmy zdani nawet nie na "masówkę" tylko na jedną grupę piwowarską.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59Mam nadzieję, że w Polsce również nadejdą takie czasy, że lokale będą mialy w ofercie kilkanaście gatunków piw, różnych marek i smaków. Teraz bardzo często lokale podpisuja umowę na wyłączność i niestety jesteśmy zdani nawet nie na "masówkę" tylko na jedną grupę piwowarską.
Browary w zamian za sprzedaz swego piwa oferuja wyposarzenia wnetrz,urzadzenia chlodnicze czy wszystko w komplecie.
Jezdrzac w dzisiejszych czasach po calych Niemczech i Swiecie wszedzie prawie mozna kupic Heinekena,Carlsberga,Warsteinera,Bitburgera itd itp.
Bardzo malo restauracji ma mozliwosc sprzedazy innego gatunku poza narzuconych albo w ograniczonej ilosci
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59Administracja zorganizowała bardzo fajną sondę związaną z tym tematem. Jak na razie jest 35 : 1, ciekawe kto jest tym jedynym?
Ale taka Sade nie moge weypelnic bo lubie piwo Butelkowe ale niecierpie Puszkowego.
Dla mnie to nie to samo i nie ma nic wspölnego z opakowaniami jednostkowymi.
A Wino z Tetra Pacu przez slomke wypic tez moge zeby sie predko urznac i zapomniec o wszystkim -najwyzej mi ktos zrobi zdjecie
Comment
-
-
Czy może ktoś mi powiedzieć o co Andiemu chodzi bo chyba za dużo herbaty dzisiaj wypiłem.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTCzy może ktoś mi powiedzieć o co Andiemu chodzi bo chyba za dużo herbaty dzisiaj wypiłem.
Nie mozna poröwnac BUTELKI z PUSZKA i wsadzac te Zeczy jako jedna.Rozumujac ta droga to mozesz nowa Echosade wprowadzic
Czy lepiej wam smakuje Cieple albo Letnie Piwo
Comment
-
-
powiedz mi co ma do rzeczy to o czym trąbisz przez cały czas?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment